Se calesc ciupercile curatate si taiate feliute in putin ulei, se adauga apa(eu am pus ~1/2l), usturoiul pisat, sare si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp se pune o oala cu apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sare si malaiul in ploaie pentru o mamaliguta cum ii place fiecaruia: mai subtire sau mai vartoasa(mie imi place mai subtire). Mamaliga se rastoarna pe o farfurie. Se amesteca faina cu smantana, se adauga putina apa (de la ciuperci) si se rastoarna amestecul peste ciuperci. Se mai subtiaza cu lapte daca e necesar. Se potriveste de sare, se presara patrunjel tocat(eu n-am avut) si se serveste calda cu mamaliguta alaturi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii