autor:

Czompa

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Papricas de ciuperci cu mamaliguta

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
Pentru papricas: 500g ciuperci proaspete(cumparate sau culese din padure sau daca nu 1 conserva), 2-3 catei de usturoi, sare, ulei, patrunjel verde, 2-3 linguri faina, 200g smantana, lapte pentru subtiat(daca e necesar)., Pentru mamaliguta: faina de porumb, apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se calesc ciupercile curatate si taiate feliute in putin ulei, se adauga apa(eu am pus ~1/2l), usturoiul pisat, sare si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Intre timp se pune o oala cu apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sare si malaiul in ploaie pentru o mamaliguta cum ii place fiecaruia: mai subtire sau mai vartoasa(mie imi place mai subtire). Mamaliga se rastoarna pe o farfurie. Se amesteca faina cu smantana, se adauga putina apa (de la ciuperci) si se rastoarna amestecul peste ciuperci. Se mai subtiaza cu lapte daca e necesar. Se potriveste de sare, se presara patrunjel tocat(eu n-am avut) si se serveste calda cu mamaliguta alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de ciuperci cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut

Spanac scazut

Se curata ceapa,se spala, se taie marunt apoi se pune intr-o cratita in putin ulei si se caleste

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura de curcan cu legume la cuptor

Friptura de curcan cu legume la cuptor

Se pune la fiert carnea de curcan in 3 litri apa rece cu putina sare, zaharul, 1 morcov, ceapa, pastarnacul

34 voturi    14 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Tare buna ciulamaua ta Nadia.Nu te necaji prea tare...sunt convinsa ca s-a papat si fara patrunjel verde...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

    Tare mult imi place...

    • Fara foto

      vero , 19 septembrie 2009

      Bv, asa fac si eu papricasul,eu la mancarea asta ii spun ciulama

    • Fara foto

      Alexandru , 28 august 2009

      Faina nu ar trebui sa ajunga in sosuri, fiindca ucide stomacul si duce la gastrita, ulcer, oricat de bine ar fi fiarta, prajita...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Bu,bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Ciupercile sunt foarte bune si merg foarte bine cu mamaliguta si usturoi,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Merge intradevar cu mamaliga.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru papricas: 500g ciuperci proaspete(cumparate sau culese din padure sau daca nu 1 conserva)
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri faina
  • 200g smantana
  • lapte pentru subtiat(daca e necesar).
  • Pentru mamaliguta: faina de porumb
  • apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tarta cu branza de capra