autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui, , - 1 ceapa mare, , - 1 ceasca ulei, , - 1 lingurita boia de ardei dulce, , - 1 lingura bullion, , - sare, , - 2 linguri unt, , - 1 ou, , - faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua si putina sare. Se desface bulionul intr-o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit 15 min. Se incearca carnea sa fie facuta. In timpul acesta, se prepara galustele din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga fana in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune sare, se freaca in continuare, pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia cu lingurita si se pun galustele in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul apei in care se fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se ia de pe foc atunci cand carnea este bine facuta. Mancarea se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Parlim bucatile de carne pe flacara aragazului, le spalam bine si pulpele le taiem in doua, adica

8 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu cartofi

Papricas de pui cu cartofi

Preparare: Taiem cartofii in 4-6 depinde de marimea cartofului, tocam ceapa si ardeiul. Intr-o cratita

60 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 pui
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce
  • - 1 lingura bullion
  • - sare
  • - 2 linguri unt
  • - 1 ou
  • - faina

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu carne tocata si rosii cherry