autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui, , - 1 ceapa mare, , - 1 ceasca ulei, , - 1 lingurita boia de ardei dulce, , - 1 lingura bullion, , - sare, , - 2 linguri unt, , - 1 ou, , - faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua si putina sare. Se desface bulionul intr-o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit 15 min. Se incearca carnea sa fie facuta. In timpul acesta, se prepara galustele din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga fana in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune sare, se freaca in continuare, pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia cu lingurita si se pun galustele in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul apei in care se fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se ia de pe foc atunci cand carnea este bine facuta. Mancarea se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Se incinge uleiul si se pun ciocanele sa se rumeneasca putin. Apoi se scot se pune ceapa rosia si

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui

Papricas de pui

Carnea se spala, se curata,se taie si se pune intr-o cratita cu ulei,la prajit.Dupa ce se rumeneste,carnea

17 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 pui
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce
  • - 1 lingura bullion
  • - sare
  • - 2 linguri unt
  • - 1 ou
  • - faina

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mic dejun cu hamburgher