autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui, , - 1 ceapa mare, , - 1 ceasca ulei, , - 1 lingurita boia de ardei dulce, , - 1 lingura bullion, , - sare, , - 2 linguri unt, , - 1 ou, , - faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua si putina sare. Se desface bulionul intr-o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit 15 min. Se incearca carnea sa fie facuta. In timpul acesta, se prepara galustele din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga fana in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune sare, se freaca in continuare, pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia cu lingurita si se pun galustele in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul apei in care se fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se ia de pe foc atunci cand carnea este bine facuta. Mancarea se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu conopida

Papricas de pui cu conopida

Carnea de pui se portioneaza si se spala bine.Conopida se rupe in buchetele si se spala( eu am avut-o

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricaş de pui ca la omama

Papricaş de pui ca la omama

Se călesc bucăţile de pui în ulei, se scot şi se căleşte ceapa tăiată mărunt până devine

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 pui
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce
  • - 1 lingura bullion
  • - sare
  • - 2 linguri unt
  • - 1 ou
  • - faina

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui