autor:

patronik

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
- 1 pui, , - 1 ceapa mare, , - 1 ceasca ulei, , - 1 lingurita boia de ardei dulce, , - 1 lingura bullion, , - sare, , - 2 linguri unt, , - 1 ou, , - faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. In uleiul ramas de la pui se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga boiaua si putina sare. Se desface bulionul intr-o ceasca mare de apa si se stinge sosul de ceapa. Se pune carnea in sos si se fierbe inabusit 15 min. Se incearca carnea sa fie facuta. In timpul acesta, se prepara galustele din faina, ou si unt. Se inmoaie untul pe foc mic, se freaca spuma, se adauga fana in ploaie, apoi se adauga galbenusul de ou. Se pune sare, se freaca in continuare, pana cand amestecul devine un aluat vartos. Se ia cu lingurita si se pun galustele in apa care clocoteste. Se micsoreaza focul, pentru ca aluatul sa nu se desfaca, se scot galustele cand se lasa la fundul apei in care se fierb si se scurg. Se pun sa fiarba cu carnea in sos. Se fierbe mancarea la foc mic, se ia de pe foc atunci cand carnea este bine facuta. Mancarea se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Pregatim intai galustele. Separam oualele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam in ploaie

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Papricas de pui cu smantana

Papricas de pui cu smantana

-Pieptul de pui se taie bucatele si se rumeneste in 2 linguri de ulei -Se adauga ceapa si usturoiul

4 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • - 1 pui
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 lingurita boia de ardei dulce
  • - 1 lingura bullion
  • - sare
  • - 2 linguri unt
  • - 1 ou
  • - faina

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
samoila tudorel

samoila tudorel (Chef de cuisine)

Poate ai mai citit felul meu de a face papricasul. Pe scurt: galustile le fac din oua, smantana si ceva faina. Ies babane (mari) si pufoase. Prima oara am facut la fel ca tine. Mie imi place oricum. Si familiei.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
escalop de porc cu ciuperci