autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Inghetate

PARFAIT DE FRUCTE

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
100 g capsuni, 200 g zmeura, 50 g biscuiti cu cocos, 2 linguri zahar pudra,, 2 linguri lichior de migdale, Pentru parfait 150 g zahar tos, 400 ml frisca lichida, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 6h

16 voturi

Mod de preparare

PENTRU PARFAIT:Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;
Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;
Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;
Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;
Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;
Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.
PENTRU BAZA
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul;
Se trec prin sita 100 g de zmeura si se adauga 1 lingura zahar pudra;
Restul de fructe se pun in alt vas, presarandu-se deasupra 1 lingura de zahar pudra, dupa care se zdrobesc cu furculita;
Se pune jumate din cantitatea de parfait intr-un vas si se incorporeaza lichiorul de migdale si biscuitii sfaramati;
In cantitatea de parfait ramasa, se incorporeaza fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita;
Se toarna jumatate din amestecul cu biscuiti in forma pregatita si se congeleaza 1 ora;
Se scoate forma din congelator si se aseaza deasupra stratului cu biscuiti un strat de parfait de fructe, precum si din zmeura, trecuta prin sita si ramasa;
Se toarna deasupra restul de amestec cu biscuiti si se da la congelator cca 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "PARFAIT DE FRUCTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de ciocolata

Inghetata de ciocolata

Se spala portocala, se curata coaja, se taie in cuburi si se lasa la marinat in cele 2 linguri de

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Inghetate
Sorbet de piersici

Sorbet de piersici

Piersicile se spala si se taie in sferturi si se pun intr-o tigaie antiaderenta cu zaharul si apa

2 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gabriela , 26 mai 2017

    Albusuri de la cate oua?

  • Fara foto

    Cate albusuri? , 18 iulie 2014

    Cate albusuri?

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 13 august 2012

    foarte gustoasa... mmmmm

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      O bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Minunat in orice anotimp!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Se folosesc si albusurile,si chiar foarte clar este explicat.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2009

      Delicioasa.

    • Fara foto

      Adina Mihaela Tudor (Bucatar sef) , 19 mai 2009

      Unde sunt albusurile de kre se vb in reteta? Cate se pun?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Pacat ca tra sa stepti pana ingheata, pare gustoasa reteta, felicitari autoarei.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Delicioasa dupa cum pare. Am sa incerc si eu

    • Fara foto

      Paul Pintilie (Chef de cuisine) , 14 iunie 2008

      nimic nu poate fi mai bun decat o inghetata cu fructe!!!!

    • Fara foto

      Eve (Maestru bucatar) , 08 iunie 2008

      Imi place,am mai incercat. Pacat ca dureaza cam mult sa o prepari..

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 05 iunie 2008

      interesant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h

16 voturi

Ingrediente

  • 100 g capsuni
  • 200 g zmeura
  • 50 g biscuiti cu cocos
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Pentru parfait 150 g zahar tos
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

gabriela

Albusuri de la cate oua?

Adauga reteta
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

0 voturi    0 comentarii
15 min
Inghetate
Inghetata cu nuttela si crema de branza