PARFAIT DE FRUCTE

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie
PARFAIT DE FRUCTE

Ingrediente

  • 100 g capsuni
  • 200 g zmeura
  • 50 g biscuiti cu cocos
  • 2 linguri zahar pudra,
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Pentru parfait 150 g zahar tos
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

PENTRU PARFAIT:Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;

Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;

Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;

Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;

Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;

Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.

PENTRU BAZA

Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se sfarama cu sucitorul;

Se trec prin sita 100 g de zmeura si se adauga 1 lingura zahar pudra;

Restul de fructe se pun in alt vas, presarandu-se deasupra 1 lingura de zahar pudra, dupa care se zdrobesc cu furculita;

Se pune jumate din cantitatea de parfait intr-un vas si se incorporeaza lichiorul de migdale si biscuitii sfaramati;

In cantitatea de parfait ramasa, se incorporeaza fructele zdrobite si 2 linguri de zmeura trecuta prin sita;

Se toarna jumatate din amestecul cu biscuiti in forma pregatita si se congeleaza 1 ora;

Se scoate forma din congelator si se aseaza deasupra stratului cu biscuiti un strat de parfait de fructe, precum si din zmeura, trecuta prin sita si ramasa;

Se toarna deasupra restul de amestec cu biscuiti si se da la congelator cca 4 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise