Reteta de parjoale moldovenesti. Parjoale moldovenesti reteta traditionala. Parjoale moldovenesti cu carne tocata de porc, vita, cartofi, morcovi, ceapa si usturoi. Retete de parjoale moldovenesti. Retete de parjoale.
Reteta de parjoale moldovenesti am invatat s-o fac de la bunica, modoveanca get-beget. Va dau si voua reteta, sa va convingeti.
Trecem carnea prin masina de tocat, de doua ori chiar, pentru a deveni mai fina. A doua oara, o trecem împreuna cu painea inmuiata în lapte si scursa bine. De obicei se pune doar miezul de la paine, dar eu am pus-o cu coaja cu tot, ca e prea buna coaja ca s-o inlatur.
Ceapa si usturoiul le trecem tot prin masina de tocat si le adaugam peste carne.
Morcovul si cartofii se dau pe razatoare, se scurg bine, iar paătrunjelul se toaca marunt.
Amestecăm toate ingredientele, adaugam si ouale si condimentam amestecul dupa gust cu sare, piper si cimbru.
Lasam compozitia de parjoale moldovenesti să se odihnească 10-15 minute, apoi, cu mainile trecute prin apa rece, formam parjoalele.
Luam o mâna de carne, o modelam mai intai in forma rotunda, apoi o aplatizam intre maini, dandu-i forma alungita si o tavalim prin pesmet amestecat cu faina.
Formăm astfel toate parjoalele apoi le prajim fie în baie de unt (sau untura), fie în baie de ulei.
Eu am prajit jumatate în unt și jumatate în ulei, diferenta intre ele a fost de culoare, însa cele în unt mi s-au parut mai pufoase.
Problema e ca untul nu este prea rezistent la prajire, dar merita preparate si in unt, o serie.
Oricum ar fi preparata, acesta reteta de parjoale moldovenesti este grozava. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii