Parjoale moldovenesti

Reteta de parjoale moldovenesti. Parjoale moldovenesti reteta traditionala. Parjoale moldovenesti cu carne tocata de porc, vita, cartofi, morcovi, ceapa si usturoi. Retete de parjoale moldovenesti. Retete de parjoale.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Parjoale moldovenesti

Ingrediente

  • 1,5 kg carne tocata (porc+vită)
  • 3 cartofi micuți
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 250 g franzela alba, mai veche
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 g pesmet
  • 50 g făina
  • 150 g unt
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Reteta de parjoale moldovenesti am invatat s-o fac de la bunica, modoveanca get-beget. Va dau si voua reteta, sa va convingeti.

Trecem carnea prin masina de tocat, de doua ori chiar, pentru a deveni mai fina. A doua oara, o trecem împreuna cu painea inmuiata în lapte si scursa bine. De obicei se pune doar miezul de la paine, dar eu am pus-o cu coaja cu tot, ca e prea buna coaja ca s-o inlatur.

Ceapa si usturoiul le trecem tot prin masina de tocat si le adaugam peste carne.

Morcovul si cartofii se dau pe razatoare, se scurg bine, iar paătrunjelul se toaca marunt.

Amestecăm toate ingredientele, adaugam si ouale si condimentam amestecul dupa gust cu sare, piper si cimbru.

Lasam compozitia de parjoale moldovenesti să se odihnească 10-15 minute, apoi, cu mainile trecute prin apa rece, formam parjoalele.

Luam o mâna de carne, o modelam mai intai in forma rotunda, apoi o aplatizam intre maini, dandu-i forma alungita si o tavalim prin pesmet amestecat cu faina.

Formăm astfel toate parjoalele apoi le prajim fie în baie de unt (sau untura), fie în baie de ulei.

Eu am prajit jumatate în unt și jumatate în ulei, diferenta intre ele a fost de culoare, însa cele în unt mi s-au parut mai pufoase.

Problema e ca untul nu este prea rezistent la prajire, dar merita preparate si in unt, o serie.

Oricum ar fi preparata, acesta reteta de parjoale moldovenesti este grozava. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise