Parjoale moldovenesti

Reteta de parjoale moldovenesti. Parjoale moldovenesti reteta traditionala. Parjoale moldovenesti cu carne tocata de porc, vita, cartofi, morcovi, ceapa si usturoi. Retete de parjoale moldovenesti. Retete de parjoale.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Parjoale moldovenesti

Ingrediente

  • 1,5 kg carne tocata (porc+vită)
  • 3 cartofi micuți
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 250 g franzela alba, mai veche
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 g pesmet
  • 50 g făina
  • 150 g unt
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Reteta de parjoale moldovenesti am invatat s-o fac de la bunica, modoveanca get-beget. Va dau si voua reteta, sa va convingeti.

Trecem carnea prin masina de tocat, de doua ori chiar, pentru a deveni mai fina. A doua oara, o trecem împreuna cu painea inmuiata în lapte si scursa bine. De obicei se pune doar miezul de la paine, dar eu am pus-o cu coaja cu tot, ca e prea buna coaja ca s-o inlatur.

Ceapa si usturoiul le trecem tot prin masina de tocat si le adaugam peste carne.

Morcovul si cartofii se dau pe razatoare, se scurg bine, iar paătrunjelul se toaca marunt.

Amestecăm toate ingredientele, adaugam si ouale si condimentam amestecul dupa gust cu sare, piper si cimbru.

Lasam compozitia de parjoale moldovenesti să se odihnească 10-15 minute, apoi, cu mainile trecute prin apa rece, formam parjoalele.

Luam o mâna de carne, o modelam mai intai in forma rotunda, apoi o aplatizam intre maini, dandu-i forma alungita si o tavalim prin pesmet amestecat cu faina.

Formăm astfel toate parjoalele apoi le prajim fie în baie de unt (sau untura), fie în baie de ulei.

Eu am prajit jumatate în unt și jumatate în ulei, diferenta intre ele a fost de culoare, însa cele în unt mi s-au parut mai pufoase.

Problema e ca untul nu este prea rezistent la prajire, dar merita preparate si in unt, o serie.

Oricum ar fi preparata, acesta reteta de parjoale moldovenesti este grozava. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise