autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Parmigiana de vinete

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Sos:, 400g rosi decojite, 1 catel usturoi, 3 linguri ulei masline de preferat, 4 foi busuioc proaspat, sare, ardei rosu, zahar, , Parmigeana:, 600 gr. vinete, 250 gr. mozzarella, 60 gr. parmezan, 150 gr. cascaval afunat, 3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .
Sosul rosiile se taie marunt , si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit se adauga uleiul de masline , sarea piperul si o lingurita de zahar si 200 ml apa se fierbe aproximativ 15 minutela sfarsit se adauga si busuiocul taiat .Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline vinetele calite , cascavalul afumat, mozzarela si sosul, iar deasupra se pune parmezanul , se baga la cuptor incins la 170 grade aproximativ 15 minute pana prinde o culoare aurie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete parmigiana cu piept de pui

Vinete parmigiana cu piept de pui

Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

Tarte pufoase cu ciuperci salbatice

1. Ruleaza aluatul foietaj si taie 12 cercuri a cate 8 cm diametru sau 4 tarte mai mari a cate 16

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    roxy (Maestru bucatar):

    Senzationala de buna... mama mea este in Italia si stie sa o prepare.... este ft gustoasa.... e mult de lucru, dar merita... Eu ink nu am facut :D Ca e ft mult timp... Dar am sa fac;)

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos! Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    O reteta tare ingenioasa...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Minunata reteta!

    • Fara foto

      nico , 09 noiembrie 2009

      nu cascaval...in rest si asa e foarte buna

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Nu folosesc usturoi si nici cascaval afumat,dar cred ca si cu ele este buna parmigiana.Iar vinetele le fac pe grill pentru ca absorb prea mult ulei si iese prea uleioasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Ft buna parmigiana!

    • Fara foto

      gatin mona clara (Maestru bucatar) , 29 septembrie 2008

      Nu este chiar reteta originala, dar e foarte gustoasa, merita incercat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Sos:
  • 400g rosi decojite
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri ulei masline de preferat
  • 4 foi busuioc proaspat
  • sare
  • ardei rosu
  • zahar
  • Parmigeana:
  • 600 gr. vinete
  • 250 gr. mozzarella
  • 60 gr. parmezan
  • 150 gr. cascaval afunat
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu rosii si mozzarella