autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Parmigiana de vinete

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Sos:, 400g rosi decojite, 1 catel usturoi, 3 linguri ulei masline de preferat, 4 foi busuioc proaspat, sare, ardei rosu, zahar, , Parmigeana:, 600 gr. vinete, 250 gr. mozzarella, 60 gr. parmezan, 150 gr. cascaval afunat, 3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Se taie pe lung toate vinetele, apoi se dau cu sare si piper se calsc in ulei incins, se pun pe o hartie absorbanta .
Sosul rosiile se taie marunt , si usturoiul,se pun pe aragaz la foc potrivit se adauga uleiul de masline , sarea piperul si o lingurita de zahar si 200 ml apa se fierbe aproximativ 15 minutela sfarsit se adauga si busuiocul taiat .Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline vinetele calite , cascavalul afumat, mozzarela si sosul, iar deasupra se pune parmezanul , se baga la cuptor incins la 170 grade aproximativ 15 minute pana prinde o culoare aurie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete parmigiana cu piept de pui

Vinete parmigiana cu piept de pui

Vinetele se spala,se taie in felii de circa 1 cm grosime(pe lungime)se presara cu sare , se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • roxy (Maestru bucatar):

    Senzationala de buna... mama mea este in Italia si stie sa o prepare.... este ft gustoasa.... e mult de lucru, dar merita... Eu ink nu am facut :D Ca e ft mult timp... Dar am sa fac;)

  • 8 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte frumos! Foarte bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    O reteta tare ingenioasa...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Minunata reteta!

    • nico , 09 noiembrie 2009

      nu cascaval...in rest si asa e foarte buna

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Nu folosesc usturoi si nici cascaval afumat,dar cred ca si cu ele este buna parmigiana.Iar vinetele le fac pe grill pentru ca absorb prea mult ulei si iese prea uleioasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Ft buna parmigiana!

    • gatin mona clara (Maestru bucatar) , 29 septembrie 2008

      Nu este chiar reteta originala, dar e foarte gustoasa, merita incercat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Sos:
  • 400g rosi decojite
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri ulei masline de preferat
  • 4 foi busuioc proaspat
  • sare
  • ardei rosu
  • zahar
  • Parmigeana:
  • 600 gr. vinete
  • 250 gr. mozzarella
  • 60 gr. parmezan
  • 150 gr. cascaval afunat
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

14 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
MANCARE DE CARTOFI