Pasca bunicii

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pasca bunicii

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g smântână, 800g branza dulce de vaci, 250g stafide, 7 oua, 200g zahar pudră, 2 plicuri zahar vanilat, Coaja rasă de la o lămâie, 250g unt, 100 g gris, 100 g faina, un praf sare

Mod de preparare

Modul de preparare:

Luăm un castron şi punem albuşurile şi gălbenuşurile în el, deasupra presărăm puţină sare , mixându-le uşor, apoi turnăm zahărul pudră şi mixăm în continuare, iar la sfârşit adăugăm zahărul vanilat, amestecându-le bine. Peste ele punem brânza şi mixăm în continuare, până devine o cremă, după care adugăm untul şi mixăm. Lăsăm puţin să se odihnească, apoi adăugăm coaja de lâmâie, grişul şi făina, mixând până se încorporează bine, după care adăugăm smântâna, apoi stafidele şi le amestecăm.

Luăm o tavă de cozonac sau o cratiţă, căptuşim tava sau cratiţa cu hârtie de copt pe fundul tăvii şi o ungem puţin cu ulei, apoi adăugăm compoziţia şi introducem tava în cuptorul încins în prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea şi dacă s-a copt, scoatem tava din cuptor şi lăsăm pască să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, o putem tăia şi servi.

Poftă mare!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi