autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aluaturi si Foietaje

Pasca bunicii

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Ingrediente:, 500 g smântână, 800g branza dulce de vaci, 250g stafide, 7 oua, 200g zahar pudră, 2 plicuri zahar vanilat, Coaja rasă de la o lămâie, 250g unt, 100 g gris, 100 g faina, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare:
Luăm un castron şi punem albuşurile şi gălbenuşurile în el, deasupra presărăm puţină sare , mixându-le uşor, apoi turnăm zahărul pudră şi mixăm în continuare, iar la sfârşit adăugăm zahărul vanilat, amestecându-le bine. Peste ele punem brânza şi mixăm în continuare, până devine o cremă, după care adugăm untul şi mixăm. Lăsăm puţin să se odihnească, apoi adăugăm coaja de lâmâie, grişul şi făina, mixând până se încorporează bine, după care adăugăm smântâna, apoi stafidele şi le amestecăm.
Luăm o tavă de cozonac sau o cratiţă, căptuşim tava sau cratiţa cu hârtie de copt pe fundul tăvii şi o ungem puţin cu ulei, apoi adăugăm compoziţia şi introducem tava în cuptorul încins în prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea şi dacă s-a copt, scoatem tava din cuptor şi lăsăm pască să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, o putem tăia şi servi.

Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca bunicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigiei din faina integrala si chimen

Covrigiei din faina integrala si chimen

Adaugam ingredientele in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam aparatul pentru framantat

9 voturi    4 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bagheta rustica

Bagheta rustica

Se amesteca apa calduta cu drojdia pina se dizolva si lingura de ulei daca doriti. Faina o

9 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g smântână
  • 800g branza dulce de vaci
  • 250g stafide
  • 7 oua
  • 200g zahar pudră
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 250g unt
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

1 vot    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu usturoi si cartofi