autor:

Georgeta Nedelcu

» » Aluaturi si Foietaje

Pasca bunicii

Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Nedelcu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2016

Ingrediente
Ingrediente:, 500 g smântână, 800g branza dulce de vaci, 250g stafide, 7 oua, 200g zahar pudră, 2 plicuri zahar vanilat, Coaja rasă de la o lămâie, 250g unt, 100 g gris, 100 g faina, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Modul de preparare:
Luăm un castron şi punem albuşurile şi gălbenuşurile în el, deasupra presărăm puţină sare , mixându-le uşor, apoi turnăm zahărul pudră şi mixăm în continuare, iar la sfârşit adăugăm zahărul vanilat, amestecându-le bine. Peste ele punem brânza şi mixăm în continuare, până devine o cremă, după care adugăm untul şi mixăm. Lăsăm puţin să se odihnească, apoi adăugăm coaja de lâmâie, grişul şi făina, mixând până se încorporează bine, după care adăugăm smântâna, apoi stafidele şi le amestecăm.
Luăm o tavă de cozonac sau o cratiţă, căptuşim tava sau cratiţa cu hârtie de copt pe fundul tăvii şi o ungem puţin cu ulei, apoi adăugăm compoziţia şi introducem tava în cuptorul încins în prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea şi dacă s-a copt, scoatem tava din cuptor şi lăsăm pască să se răcească în tavă. După ce s-a răcit, o putem tăia şi servi.

Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca bunicii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
papanasi

papanasi

Se amesteca brinza telemea cu ouale si faina. Se pun papanasii la fiert in apa clocotita. Se servesc

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Painici umplute cu branza

Painici umplute cu branza

Facem un aluat de paine din ou batut cu sare si zahar, drojdia dizolvata cu putin lapte, rasturnam

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 g smântână
  • 800g branza dulce de vaci
  • 250g stafide
  • 7 oua
  • 200g zahar pudră
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • 250g unt
  • 100 g gris
  • 100 g faina
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgeta Nedelcu
Drob Talmoş-Balmoş

Drob Talmoş-Balmoş

Lintea o punem de seara pana dimineata la inmuiat. A doua zi o punem la fiert, apoi curatam si spalam ceapa uscata, morcovul,

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv din legume

Aperitiv din legume

Mod de preparare: Curăţăm legumele şi le spălăm bine. Ceapa uscată o tocăm mărunt şi

2 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive
Musaca de legume cu carne tocată

Musaca de legume cu carne tocată

Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa, mararul si ardeii grasi. Morcovii si cartofii ii dăm pe

0 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere