autor:

Marian Porceanu si Gica

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 150 g zahar, 50 g unt, 50 ml ulei, 3 gabenusuri +1 pentru uns, 250 ml lapte, 25 g drodie, esente, coaja de citrice, sare, , Umplutura:, 700g branza de vaci, 3 oua, 3-4 linguri smantana grasa, 200 g zahar, 4 linguri gris, 100g stafide, zahar vanilat, esenta de rom, coaja citrice, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească pana isi dubleaza volumul.

În alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zahărul vanilat şi ouăle. Se amestecă cu mixerul, iar la sfârşit se adaugă stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumătate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealaltă jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom aseza peste umplutura.

Ungem pasca cu galbenus o mai lasam la crescut o jumatate de ora şi o dam la cuptorul încălzit în preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa. Adaugam branza, omogenizam

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 3 gabenusuri +1 pentru uns
  • 250 ml lapte
  • 25 g drodie
  • esente
  • coaja de citrice
  • sare
  • Umplutura:
  • 700g branza de vaci
  • 3 oua
  • 3-4 linguri smantana grasa
  • 200 g zahar
  • 4 linguri gris
  • 100g stafide
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja citrice
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

19 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

18 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciorba de ied