Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 150 g zahar, 50 g unt, 50 ml ulei, 3 gabenusuri +1 pentru uns, 250 ml lapte, 25 g drodie, esente, coaja de citrice, sare, , Umplutura:, 700g branza de vaci, 3 oua, 3-4 linguri smantana grasa, 200 g zahar, 4 linguri gris, 100g stafide, zahar vanilat, esenta de rom, coaja citrice, un praf de sare
Dificultate: Medie | Timp: 3h
5 voturi
Mod de preparare
În alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zahărul vanilat şi ouăle. Se amestecă cu mixerul, iar la sfârşit se adaugă stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.
Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumătate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealaltă jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom aseza peste umplutura.
Ungem pasca cu galbenus o mai lasam la crescut o jumatate de ora şi o dam la cuptorul încălzit în preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.