autor:

Marian Porceanu si Gica

» » Retete de Pasti

Pasca cu aluat

Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marian Porceanu si Gica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2015

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 150 g zahar, 50 g unt, 50 ml ulei, 3 gabenusuri +1 pentru uns, 250 ml lapte, 25 g drodie, esente, coaja de citrice, sare, , Umplutura:, 700g branza de vaci, 3 oua, 3-4 linguri smantana grasa, 200 g zahar, 4 linguri gris, 100g stafide, zahar vanilat, esenta de rom, coaja citrice, un praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească pana isi dubleaza volumul.

În alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zaharul, grisul, coaja de citrice, un praf de sare, zahărul vanilat şi ouăle. Se amestecă cu mixerul, iar la sfârşit se adaugă stafidele care au fost spalate dinainte si lasate la inmuiat in esenta de rom.

Cand a crescut aluatul se imparte in doua. Din jumătate se intinde o foaie intr-o forma rotunda (diametrul de 25 cm) unsa cu unt, iar din cealaltă jumătate se fac impletituri care se aseaza in jurul foii inainte de a se turna umplutura, si o cruce pe care o vom aseza peste umplutura.

Ungem pasca cu galbenus o mai lasam la crescut o jumatate de ora şi o dam la cuptorul încălzit în preabil, pentru 30-40 de minute la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca fara aluat, cu ciocolata

Pasca fara aluat, cu ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 3 gabenusuri +1 pentru uns
  • 250 ml lapte
  • 25 g drodie
  • esente
  • coaja de citrice
  • sare
  • Umplutura:
  • 700g branza de vaci
  • 3 oua
  • 3-4 linguri smantana grasa
  • 200 g zahar
  • 4 linguri gris
  • 100g stafide
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja citrice
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marian Porceanu si Gica
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatite cu ficatei si piept de pui

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Toba de pui si porc

Toba de pui si porc

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si

17 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Rață la cuptor