autor:

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2014

Ingrediente
Aluat:, , 25 gr unt, 1 galbenus de ou, 2 linguri smantana, 1 lingura zahar, 1 praf de copt, 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie, faina, , Umplutura:, , 650 gr branza de vaci mai cremoasa, 2 linguri mascarpone, 3 oua + 1 ou pentru uns, 2 albusuri de ou, 1 praf de sare, 1 cana zahar, coaja rasa de lamaie, 1 lingura esenta rom, 50 gr stafide, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1-2 linguri gris (sau faina alba)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

75 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.
Umplutura:
Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.
Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.
Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.
Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.
O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.
Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2018

    Kiki, ma bucur ca ti-a iesit ca ca ti-a placut!

  • Kiki , 16 octombrie 2018

    Am folosit 200g faina prima data si a fost prea multa. A doua oara am pus 135g faina si a iesit bine. Eu am copt pasca la 180°C.

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2018

    Nu am scris cantitatea de faina, pentru ca am pus, pana aluatul a devenit nelipicios! Dar aproximativ 200 de gr, 200 si ceva gr, este suficineta!

    • Eu , 06 aprilie 2018

      Si faina la aluat? Ai uitat sa treci si cantitatea!

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2018

      Doamna Maria, sper sa va placa!

    • maria , 04 aprilie 2018

      Vreau să-i fac de paste

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 29 februarie 2016

      Susu, undeva la 200 gr, 250 gr...Cum este alautul de tarta, asa trebuie sa iti iese!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2016

      As vrea sa știu și eu cu aproximație cantitatea de faina nu după ochi

    • Rocsy Ciobanu , 20 aprilie 2014

      Este un fel de zahar vanilat, doar ca este natural, pregatit din zahar pudra si seminte de la pastai de vanilie. Eu il cumpar de pe site-ul pastatdevanilie.ro.

    • Lori Toloarga , 19 aprilie 2014

      cum adica zahar pudra cu pastai de vanilie?

    • Rocsy Ciobanu , 18 aprilie 2014

      Este un fel de zahar vanilat, doar ca este natural, pregatit din zahar pudra si seminte de la pastai de vanilie. Eu il cumpar de pe site-ul pastatdevanilie.ro.

    • Rocsy Ciobanu , 18 aprilie 2014

      Este un fel de zahar vanilat, doar ca este natural, pregatit din zahar pudra si seminte de la pastai de vanilie. Eu il cumpar de pe site-ul pastatdevanilie.ro.

    • Anca Sanzaiana , 18 aprilie 2014

      Ce dimensiune are tava?

    • Grigoras Tanta , 18 aprilie 2014

      as vrea sa o fac de pasti dar cita faina

    • Rocsi (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

      Faina punem pana obtinem un aluat omogen si nelipicios, am scris in modul de preparare.

    • Rodica Rusu , 16 aprilie 2014

      Este un fel de zahar vanilat, doar ca este natural, pregatit din zahar pudra si seminte de la pastai de vanilie. Eu il cumpar de pe site-ul pastatdevanilie.ro.

    • Iuliana Bodea , 16 aprilie 2014

      cata faina?nu scrie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

75 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1-2 linguri gris (sau faina alba)

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Kiki, ma bucur ca ti-a iesit ca ca ti-a placut!

Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Gustare de Pasti