Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • 650 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 linguri mascarpone
  • 3 oua + 1 ou pentru uns
  • 2 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1-2 linguri gris (sau faina alba)

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.

Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.

Umplutura:

Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.

Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.

Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.

Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.

Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.

O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.

Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.

O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor