Mod de preparare
Aluatul
Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie,vanilia si romul amestecand continuu. Apoi incepem sa turnam faina \\\"in ploaie amestecand continuu. Cand se mai ingroasa se incepe framantatul cu mana adaugand cand se lipeste de maini cate putina margarina. Dupa ce s-a incorporat bine, se framanta 5-10 minute si se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia intr-o forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din 1/3 ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm in diametru.
Se lasa la crescut, iar inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu se pune la crescut cu branza la mijloc deoarece zaharul se topeste si se inmoaie si aluatul si poate ramane cruda.
Umplutura
Se rade coaja de la jumatate de lamaie. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor preincalzit in prealabil aproximativ 45-55 minute.
Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma. Paste fericit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii