PASCA CU BRANZA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
PASCA CU BRANZA

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru Aluat: 500 kg faina, 25 g de drojdie proaspata, 150 g zahar, coaja de la jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, 2 albusuri, 200 ml lapte rece, 1/4 lingurita esenta de rom, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 150–200 g margarina.
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci, 3-4 oua, 125 g zahar, 100 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja de la jumatate de lamaie.

Mod de preparare

Mod de preparare

Aluatul

Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie,vanilia si romul amestecand continuu. Apoi incepem sa turnam faina \\\"in ploaie amestecand continuu. Cand se mai ingroasa se incepe framantatul cu mana adaugand cand se lipeste de maini cate putina margarina. Dupa ce s-a incorporat bine, se framanta 5-10 minute si se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia intr-o forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din 1/3 ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm in diametru.

Se lasa la crescut, iar inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu se pune la crescut cu branza la mijloc deoarece zaharul se topeste si se inmoaie si aluatul si poate ramane cruda.

Umplutura

Se rade coaja de la jumatate de lamaie. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor preincalzit in prealabil aproximativ 45-55 minute.

Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma. Paste fericit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise