autor:

gurita1809

» » , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje

PASCA CU BRANZA

Autor: gurita1809 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gurita1809 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru Aluat: 500 kg faina, 25 g de drojdie proaspata, 150 g zahar, coaja de la jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, 2 albusuri, 200 ml lapte rece, 1/4 lingurita esenta de rom, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 150–200 g margarina., , Pentru umplutura: 500 g branza de vaci, 3-4 oua, 125 g zahar, 100 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie, coaja de la jumatate de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Aluatul
Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie,vanilia si romul amestecand continuu. Apoi incepem sa turnam faina \\\"in ploaie amestecand continuu. Cand se mai ingroasa se incepe framantatul cu mana adaugand cand se lipeste de maini cate putina margarina. Dupa ce s-a incorporat bine, se framanta 5-10 minute si se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia intr-o forma bine unsa cu margarina sau ulei. Din 1/3 ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20-23 cm in diametru.

Se lasa la crescut, iar inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura. Nu se pune la crescut cu branza la mijloc deoarece zaharul se topeste si se inmoaie si aluatul si poate ramane cruda.

Umplutura
Se rade coaja de la jumatate de lamaie. Se amesteca toate ingredientele de la umplutura, se pun in forma, deasupra se pune colacul si se da la cuptor preincalzit in prealabil aproximativ 45-55 minute.

Se testeaza cu o scobitoare. Se lasa la racit in forma. Paste fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "PASCA CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu branza

Pasca cu branza

Se cerne faina de grau intr-un vas,peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar ,un picut de sare

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Arata minunat...

  • Fara foto

    laura adelaida , 24 martie 2010

    este foarte buna pasca .felicitari am preparato si eu xxxxxxxxxxxx

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Arata bine de tot!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Ce bine arata!!!!!Mi s-a facut o pofta....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Felicitari!Adevearata arta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru Aluat: 500 kg faina
  • 25 g de drojdie proaspata
  • 150 g zahar
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 200 ml lapte rece
  • 1/4 lingurita esenta de rom
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 150–200 g margarina.
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci
  • 3-4 oua
  • 125 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • coaja de la jumatate de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de gurita1809
Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere

Se pune orezul la inmuiat in putina apa fierbinte. Se curata merele de coaja, se taie si se scot

4 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
DROB DE MIEL

DROB DE MIEL

Mod de preparare: Se spala bine organele in apa rece. Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de

2 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Salata orientala

Salata orientala

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie felii sau sferturi. Ceapa se taie pestisori. Knorr

4 voturi    8 comentarii
1h
Salate reci

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Boba - reteta filipineza