autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
Blat:, , 1 galbenus ou, 1 lingura zahar, 1 lingura ulei, 25 gr unt, 2 linguri smantana, 1 praf de copt, faina cat cuprinde (sa fie un aluat tare,nelipicios, sa puteti face o foaie), 1 esenta vanilie, , Umplutura de branza:, , 1 kg branza de vaci bine scursa, 3-4 oua, 3 linguri faina, 2 linguri gris, 1 praf de copt, 250 gr zahar pudra, coaja de lamaie rasa, 1 esenta rom, stafide, , Crema de smantana:, , 1 borcan 800 gr smantana mai groasa, 2-3 linguri gris, 2-3 linguri faina, 200 gr zahar, 5 galbenusuri, 1 esenta vanilie, , Pentru bezea:, , 6 albusuri, 10 linguri zahar, 10 linguri nuca macinata

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema.
Intr-un bol puneti faina de porumb.
Peste faina puneti o sita, iar pe sita un prosop de bucatarie curat.
Turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi, dimineata, sa se scurge bine.
Dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem, se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.
Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:
Blat:
Amestecam galbenusul cu zaharul si untul pana ce zaharul se topeste.
Punem smantana si uleiul si le amestecam bine.
La urma punem praful de copt, esenta si faina treptat.
Amestecam bine toate ingredientele.
Punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.
Umplutura branza:
Batem ouale spuma cu zaharul.
Amestecam branza bine cu mana (sa nu ramana bucati mari), iar peste ea turnam ouale batute.
Adaugam faina, gris, coaja de lamaie, esenta, stafidele si spraful de copt.
Incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.
Crema de smantana:
Mixati smantana scursa bine, apoi o mixam cu zaharul treptat.
Adaugam si galbenusurile unul cate unul.
La urma punem faina,grisul si esenta.
Le mai mixam putin cat sa le incorporam.
Luam o tava mare de aragaz, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii si o intepam cu furculita din loc in loc.
Turnam branza si o intindem uniform.
Peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.
Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Albusurile le batem spuma tare.
Adaugam si zaharul treptat, apoi nuca macinata.
Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca, o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.
O mai dam putin la cuptor cat sa prinda o culoare aurie.
Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza,crema de smantana si bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Mar sculptat

Mar sculptat

Marul se sculpteaza (in tot timpul lucrului se umezeste cu zeama de lamaie, sa nu oxideze), la sfarsit

3 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Masa de fructe pt copii mofturosi

Masa de fructe pt copii mofturosi

Intrun bol razuim merele spalate, curatate, banana decojita, apoi biscuitii. Le amestecam toate bine

6 voturi    10 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde (sa fie un aluat tare,nelipicios
  • sa puteti face o foaie)
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • 250 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta rom
  • stafide
  • Crema de smantana:
  • 1 borcan 800 gr smantana mai groasa
  • 2-3 linguri gris
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pere in sos de vin