Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Ingrediente

  • Aluat:(de aici ies doua pasti rotunde mari)
  • 1 kg faina
  • 2 linguri unt
  • 1 canita mica iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 100-150 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • apa minerala
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar zahar
  • 5-6 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina.

Drojdia o frecam cu putin ulei.

Facem o gaura in mijlocul fainii, punem drojdia si o lasam 5 minute asa.

Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit.

Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.

Punem peste faina si galbenusurile mixate, untul taiat cubulete mici, apoi iaurtul (care trebuie sa nu fie rece de la frigider, ci de la temperatura camerei).

Amestecam bine cu mainile apoi punem smantana, praful de sare si esenta.

Dupa ce le-am amestecam bine, picuram cate putina apa minerala, calduta si framantam bine, bine, pana devine nelipicios.

Taiem cu un cutit aluatul si daca observam ca s-au creat niste gaurele, atunci nu mai e nevoie sa il framantam.

Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la un loc cald.

Crema:

Ouale le mixam cu zaharul spuma,iar spre final punem si smantana.

Punem branza intr-un bol si o maruntim bine de tot (daca aveti robot, e bine sa o dati prin robot sa obtineti o textura fina).

Adaugam crema de branza Fagaras, ouale mixate, esenta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, stafidele apoi putin gris.

Le incorporam cu mana.

Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit incepem sa pregatim pasca.

Rupem o bucata aluat si cu sucitorul intindem o foaie subtire.

Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Punem foaia de aluat in tava si o prindem bine de peretii acesteia, iar surplusul de pe margini il taiem.

Umplem cu crema de branza, decupam din aluat, forme de iepuras si le asezam deasupra.

Batem oul spuma si ungem pasca.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita, pentru 50-60 de minute.

Cand o scoatem o ungem cu un sirop, preparat din putina apa cu zahar si un strop de ulei.

O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu a 2 a pasca.

Mie mi-a ramas putin aluat si am facut si doua pascute micute in forma de fluturas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise