Pasca fara aluat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri de gris
  • 5 linguri de faina
  • 400 gr smantana
  • 800 gr branza de vaci/urda
  • 200 gr stafide sau mai putin, dupa preferinta
  • coaja de lamaie optional
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un vas si turnam in ploaie in compozitie, cu grija sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam stafidele si coaja de lamaie.

Tapetam o forma de copt cu unt si faina si turnam aluatul in tava, sa fie plina cam trei sferturi pentru ca va creste si sa nu dea pe afara.

Introducem tava in cuptorul bine incins pana se rumeneste bine si nu mai este zemoasa in centru (cand testezi cu degetul sa nu fie moale, va fi compacta la atingere).

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura