Pasca fara aluat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pasca fara aluat

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri de gris
  • 5 linguri de faina
  • 400 gr smantana
  • 800 gr branza de vaci/urda
  • 200 gr stafide sau mai putin, dupa preferinta
  • coaja de lamaie optional
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la temperatura camerei) pe care le inglobam foarte bine in compozitia de oua. Amestecam grisul si faina intr-un vas si turnam in ploaie in compozitie, cu grija sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam stafidele si coaja de lamaie.

Tapetam o forma de copt cu unt si faina si turnam aluatul in tava, sa fie plina cam trei sferturi pentru ca va creste si sa nu dea pe afara.

Introducem tava in cuptorul bine incins pana se rumeneste bine si nu mai este zemoasa in centru (cand testezi cu degetul sa nu fie moale, va fi compacta la atingere).

Se lasa la racit si apoi se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise