Incearca reteta noastra de pasca fara aluat, cremoasa, aromata și usor de preparat. Un desert traditional reinterpretat intr-o varianta usor de facut, perfect pentru sarbatori sau momente speciale.
Pasul 1: incalzim cuptorul. Scurgem bine stafidele de lichidul in care au stat.
Pasul 2: pregatim un bol in care punem galbenusurile. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si amestecam cu ajutorul mixerului, pana cand zaharul se topeste si obtinem o crema (practic o sa observam si ca amestecul isi dubleaza volumul). Punem branza proaspata de vaci si continuam sa mixam maxim 2 minute. Adaugam grisul, zeama de lamaie, stafidele scurs si coaja rasa de lamaie si amestecam cu ajutorul unei spatule, pana cand obtinem o compozitie omogena.
Pasul 3: pregatim un alt bol in care punem albusurile. Adaugam un sfert de lingurita de sare. Batem bine albusurile cu ajutorul mixerului pana cand obtinem o spuma tare, care nu cade de pe paletele telului.
Pasul 4: punem incet si treptat albusurile batute peste amestecul de galbenusuri, zahar, gris si stafide. Amestecam usor, cu ajutorul unei spatule. Continuam pana cand terminam de incorporat toate albusurile batute, amestecand usor de jos in sus (cele 4 albusuri au fost adaugate in 3 transe).
Pasul 5: pregatim un vas pentru cuptor cu diametrul de 23-24 cm. Ungem bine vasul cu cubul de unt si il tapetam cu cele 2 linguri de faina. Turnam compozitia pentru prajitura in vasul pregatit pentru cuptor si nivelam uniform. Introducem tava in cuptorul incalzit, la 170 de grade, pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand pasca fara aluat este rumenita deasupra.
Pasul 6: inchidem cuptorul si mai lasam prajitura inauntru pentru 10 minute. Scoatem pasca din cuptor si o lasam sa se raceasca complet.
Pasul 7: taiem in felii si presaram deasupra zahar pudra.
Mai puteti incerca si pasca moldoveneasca cu branza dulce si aluat de cozonac, pasca poloneza sau pasca cu ciocolata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii