Alegi fructe mari, intens colorate, care se coc in octombrie-noiembrie. Speli catina in strecuratoare, o cureti de codite si o pui la fiert pentru 5 minute, in apa cat sa o acopere. O scurgi si, folosind o lingura de lemn, o pasezi printr-o sita deasa, astfel incat sa obtii un piure, iar pe sita sa iti ramana, pe cat posibil, numai semintele. Pui la fiert, la foc iute, piureul impreuna cu zaharul, amestecand mereu, ca sa nu se prinda. Nu trebuie sa fierbi pasta mai mult de 10 minute, deoarece fructele de catina au un continut mare de pectine, care vor ajuta la legarea pastei.
Pui pasta calda in borcane, pe care le inchizi ermetic dupa ce s-a racit complet continutul. Este o pasta acrisoara, usor amaruie, bogata in minerale si vitamine, ideala pentru micul dejun.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii