Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

Ingrediente

  • 500 gr fasole
  • 2 l apa
  • 4 cepe
  • 2 morcoi
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 varf lingurita piper macinat
  • sare dupa gust
  • 2 capatani usturoi
  • marar verde
  • Pentru sos:
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 200 ml ulei
  • 250 gr pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa.

Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta.

Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim fasolea cu apa calda si o punem din nou la fiert in apa calda.

Facem acest procedeu de doua ori, dupa care lasam fasolea sa fiarba, in apa cat sa fie acoperita, plus 3 degete deasupra ei.

Nu acoperim vasul, lasam fasolea sa respire, pentru a se mai elimina din gaze.

Cand fasolea incepe sa se inmoaie, adaugam ceapa si morcovul tocate marunt.

Adaugam si putina sare, crenguta de cimbru si foile de dafin.

Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste fasole, cand aceasta este aproape gata de dat deoparte de pe foc.

Intre timp preparam si sosul.

Punem uleiul la incins si rumenim in el baconul taiat fideluta, apoi inlaturam baconul si adaugam ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine translucida, adaugam zaharul, apoi rosiile si mai lasam vasul pe foc 5-6 minute dupa care adaugam si baconul si ridicam vasul de pe foc.

Scurgem surplusul de ulei din sos si il adaugam in blender impreuna cu fasolea scursa.

Mixam fasolea bine si o asezonam cu piper macinat si boia de ardei dulce.

Servim fasolea cu paine prajita, sos de ceapa si marar tocat marunt si bineintele, nelipsitele muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise