autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Sosuri

Pasta de gogosari picanta

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
5 gogosari mari taiati sferturi, 3 cepe mici, 1 ardei iute(sau mai multi)curatat de seminte, 1/2 linguri zahar, 1 cescuta otet, 2 1/2 kg rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Gogosarii,ceapa si ardeiul iute se trec prin masina de tocat. Rosiile se fierb pina se evapora apa si se paseaza Gogosarii se amesteca cu sarea,zaharul,otetul si pasta de rosii si se fierb pina devin o pasta groasa Pasta se pune in borcane,se leaga si se pune in cuptor fierbinte si stins sa se sterilizeze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Piept de pui cu ciuperci si smantana

Piept de pui cu ciuperci si smantana

Se taie ceapa, pieptul de pui si ciupercile. Se caleste ceapa in ulei de masline, pana devine aurie.

137 voturi    20 comentarii
1h
Sosuri
Piri Piri Caseiro  ( Sos chili de casã)

Piri Piri Caseiro ( Sos chili de casã)

Piri Piri este o varietate de Capiscum frutescens, originar din regiunile tropicale Americane, foarte

6 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Asa fac eu aceasta pasta : Aveti nevoie de 5 kg gogosari sau ardei kapia ROSII, 200 ml ulei, sare, 1 pliculet conservant(7 g ) Gogosarii spalati ii curatam de cotor , dupa care ii tocam cu masina de macinat carne(robotul de bucatarie). Intr-o cratita mai mare, punem uleiul la incalzit, rasturnam acolo gogosarii si invirtim sa nu se prinda de fundul cratitei...Cind gogosarii sunt bine fierti, adaugam sare putin mai mult decit necesar, stingem focul si adaugam conservantul. Turnam compozitia fierbinte in borcane, le punem capacele si le punem pina miine-poimiine in pat cald(pina se racesc), apoi le punem in camara...Iarna este delicioasa in orice mincare, iar eu o folosesc in loc de boia !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Asa fac eu aceasta pasta : Aveti nevoie de 5 kg gogosari sau ardei kapia ROSII, 200 ml ulei, sare, 1 pliculet conservant(7 g ) Gogosarii spalati ii curatam de cotor , dupa care ii tocam cu masina de macinat carne(robotul de bucatarie). Intr-o cratita mai mare, punem uleiul la incalzit, rasturnam acolo gogosarii si invirtim sa nu se prinda de fundul cratitei...Cind gogosarii sunt bine fierti, adaugam sare putin mai mult decit necesar, stingem focul si adaugam conservantul. Turnam compozitia fierbinte in borcane, le punem capacele si le punem pina miine-poimiine in pat cald(pina se racesc), apoi le punem in camara...Iarna este delicioasa in orice mincare, iar eu o folosesc in loc de boia !

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2013

    Bun,pt mancaruri este excelenta!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Super, am sa fac si eu pentru iarna.

  • Fara foto

    martagabriela , 01 iunie 2009

    Eu am ceva cu conservantul si nu prea folosesc. Mai ales ca in Romania fac cantitati mici iar aici ... nu sint gogosari; reteta mea e putin deosebit totusi, e putin mai dulce si o folosim mai mult ca garnitura; dar cind ajung acasa o fac si pe a ta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Si eu fac reteta asta, nu adaug conservant, sterilizez cateva minute. Nu sunt probleme.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 5 gogosari mari taiati sferturi
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei iute(sau mai multi)curatat de seminte
  • 1/2 linguri zahar
  • 1 cescuta otet
  • 2 1/2 kg rosii

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun,pt mancaruri este excelenta!!

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Maioneza de morcov Tradaro