autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Sosuri

Pasta de gogosari picanta

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2009

Ingrediente
5 gogosari mari taiati sferturi, 3 cepe mici, 1 ardei iute(sau mai multi)curatat de seminte, 1/2 linguri zahar, 1 cescuta otet, 2 1/2 kg rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Gogosarii,ceapa si ardeiul iute se trec prin masina de tocat. Rosiile se fierb pina se evapora apa si se paseaza Gogosarii se amesteca cu sarea,zaharul,otetul si pasta de rosii si se fierb pina devin o pasta groasa Pasta se pune in borcane,se leaga si se pune in cuptor fierbinte si stins sa se sterilizeze.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele

6 voturi    7 comentarii
1h
Sosuri
Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Manzat glazurat cu miere si morcovi copti

Incalzeste cuptorul la 200⁰.Amesteca morcovii cu 1 lingura ulei de masline, asezoneaza-i cu sare

1 vot    1 comentariu
40 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Asa fac eu aceasta pasta : Aveti nevoie de 5 kg gogosari sau ardei kapia ROSII, 200 ml ulei, sare, 1 pliculet conservant(7 g ) Gogosarii spalati ii curatam de cotor , dupa care ii tocam cu masina de macinat carne(robotul de bucatarie). Intr-o cratita mai mare, punem uleiul la incalzit, rasturnam acolo gogosarii si invirtim sa nu se prinda de fundul cratitei...Cind gogosarii sunt bine fierti, adaugam sare putin mai mult decit necesar, stingem focul si adaugam conservantul. Turnam compozitia fierbinte in borcane, le punem capacele si le punem pina miine-poimiine in pat cald(pina se racesc), apoi le punem in camara...Iarna este delicioasa in orice mincare, iar eu o folosesc in loc de boia !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Asa fac eu aceasta pasta : Aveti nevoie de 5 kg gogosari sau ardei kapia ROSII, 200 ml ulei, sare, 1 pliculet conservant(7 g ) Gogosarii spalati ii curatam de cotor , dupa care ii tocam cu masina de macinat carne(robotul de bucatarie). Intr-o cratita mai mare, punem uleiul la incalzit, rasturnam acolo gogosarii si invirtim sa nu se prinda de fundul cratitei...Cind gogosarii sunt bine fierti, adaugam sare putin mai mult decit necesar, stingem focul si adaugam conservantul. Turnam compozitia fierbinte in borcane, le punem capacele si le punem pina miine-poimiine in pat cald(pina se racesc), apoi le punem in camara...Iarna este delicioasa in orice mincare, iar eu o folosesc in loc de boia !

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2013

    Bun,pt mancaruri este excelenta!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Super, am sa fac si eu pentru iarna.

  • Fara foto

    martagabriela , 01 iunie 2009

    Eu am ceva cu conservantul si nu prea folosesc. Mai ales ca in Romania fac cantitati mici iar aici ... nu sint gogosari; reteta mea e putin deosebit totusi, e putin mai dulce si o folosim mai mult ca garnitura; dar cind ajung acasa o fac si pe a ta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Si eu fac reteta asta, nu adaug conservant, sterilizez cateva minute. Nu sunt probleme.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 5 gogosari mari taiati sferturi
  • 3 cepe mici
  • 1 ardei iute(sau mai multi)curatat de seminte
  • 1/2 linguri zahar
  • 1 cescuta otet
  • 2 1/2 kg rosii

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun,pt mancaruri este excelenta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de visine