autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

PASTA DE GOGOSARI

Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
5-7 kg.gogosari mari, copti, rosii, 1/2 l otet, 2 l apa, 250 g.ulei, 250 g. zahar sau miere de albine, 2,5 linguri sare, frunze de telina, o legatura de hrean radacina, poabe de piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

102 voturi

Mod de preparare

Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de tocat.

Se face o marinata din apa, otet, zahar, ulei, sare, piper si dafin..

Dupa ce clocoteste se toarna pasta de gogosari, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se pune pasta astfel obtinita in borcane, se acopera cu frunze de telina, radacina de hrean.

Borcanele astfel obtinute se sterilizeaza si se depoziteaza la loc racoros in camara. Se serveste pasta ca adaos la diferite preparate si sosuri sau cel mai bine drept garnitura la friptura.
Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si c
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTA DE GOGOSARI" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

Cepele se curata, se spala, se taie pestisori, se adauga la uleiul incins, se calesc la foc moale

13 voturi    15 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia si gogosari

Pasta de ardei capia si gogosari

Se curata legumele si se spala bine, apoi se toaca la robot sau la masina de tocat carne. Se pune

7 voturi    5 comentarii
5h
Conserve si muraturi

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

102 voturi

Ingrediente

  • 5-7 kg.gogosari mari
  • copti
  • rosii
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 250 g.ulei
  • 250 g. zahar sau miere de albine
  • 2,5 linguri sare
  • frunze de telina
  • o legatura de hrean radacina
  • poabe de piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Iuliana Chirila
Piept de pui cu smantana si hrean

Piept de pui cu smantana si hrean

Pieptul de pui se curata, spala si se fierbe in apa rece cu sare, se spumuieste se adauga ceapa,

71 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
cornulete cu nuci

cornulete cu nuci

Se freaca margarina cu apa, otetul, se adauga faina si nucile macinate si aromele (rom, vanilie). Se

56 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
prajitura cu stafide si rom

prajitura cu stafide si rom

Blatul: 5 galbenusuri se freaca cu 100 g. de zahar la care se adauga 2 linguri de cacao, un pahar

51 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi