PASTA DE GOGOSARI

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-7 kg.gogosari mari, copti , rosii
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 250 g.ulei
  • 250 g. zahar sau miere de albine
  • 2,5 linguri sare
  • frunze de telina
  • o legatura de hrean radacina
  • poabe de piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de tocat.

Se face o marinata din apa, otet, zahar, ulei, sare, piper si dafin..

Dupa ce clocoteste se toarna pasta de gogosari, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se pune pasta astfel obtinita in borcane, se acopera cu frunze de telina, radacina de hrean.

Borcanele astfel obtinute se sterilizeaza si se depoziteaza la loc racoros in camara. Se serveste pasta ca adaos la diferite preparate si sosuri sau cel mai bine drept garnitura la friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise