autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

PASTA DE GOGOSARI

Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Iuliana Chirila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
5-7 kg.gogosari mari, copti, rosii, 1/2 l otet, 2 l apa, 250 g.ulei, 250 g. zahar sau miere de albine, 2,5 linguri sare, frunze de telina, o legatura de hrean radacina, poabe de piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h

102 voturi

Mod de preparare

Gogosarii spalati se coc pe tava, se lasa sa se raceasca intr-un vas acoperit cu capac si presarati cu sare. Dupa ce se racesc se curata de coaja si cotore, seminte. Se dau prin masina de tocat.

Se face o marinata din apa, otet, zahar, ulei, sare, piper si dafin..

Dupa ce clocoteste se toarna pasta de gogosari, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se pune pasta astfel obtinita in borcane, se acopera cu frunze de telina, radacina de hrean.

Borcanele astfel obtinute se sterilizeaza si se depoziteaza la loc racoros in camara. Se serveste pasta ca adaos la diferite preparate si sosuri sau cel mai bine drept garnitura la friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "PASTA DE GOGOSARI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de gogosari si ardei capia

Pasta de gogosari si ardei capia

Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita

12 voturi    3 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Pasta de gogosari cu kapia

Pasta de gogosari cu kapia

Spalam cateva stricle de la Prigat daca aveti si borcane mici cu apa fierbinte, apoi le punem la

1 vot    5 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

102 voturi

Ingrediente

  • 5-7 kg.gogosari mari
  • copti
  • rosii
  • 1/2 l otet
  • 2 l apa
  • 250 g.ulei
  • 250 g. zahar sau miere de albine
  • 2,5 linguri sare
  • frunze de telina
  • o legatura de hrean radacina
  • poabe de piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti la borcan de 800