Pasta de leurda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta de leurda

Ingrediente

  • Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera, numita [leurda] si pentru ca destul de aproape de noi, exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita, aceasta planta atat de benefica pt sanatate, sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile, am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda, mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP, dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…
  • 200g leurda
  • 200ml ulei de masline
  • 100g cascaval ras
  • 100g seminte de floarea soarelui
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire menta proaspata
  • 2 fire leustean proaspat
  • Cateva frunzulite de salvie proaspata
  • Frunze prospete de patrunjel
  • ½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul.

Ca sa optin o pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat uleiul incet in fir pana s-a format pasta si am asezonat.

Am pus pasta pe o folie, am rulat-o si o pastrez la frigider.

Este delicioasa si se poate servi simpla pe crutoane de paine sau in diferite combinatii…

Urmeaza… cateva retete la care am folosit aceasta minunata si deosebita pasta de leurda si pe care vi-o recomand cu mare drag.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise