autor:

Lia Maria

» » Sosuri

Pasta de leurda

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Ingrediente
Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera, numita [leurda] si pentru ca destul de aproape de noi, exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita, aceasta planta atat de benefica pt sanatate, sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile, am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda, mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP, dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…, , 200g leurda, 200ml ulei de masline, 100g cascaval ras, 100g seminte de floarea soarelui, 1 ardei iute verde, 3 fire menta proaspata, 2 fire leustean proaspat, Cateva frunzulite de salvie proaspata, Frunze prospete de patrunjel, ½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat), ½ lingurita oregano uscat, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul.
Ca sa optin o pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat uleiul incet in fir pana s-a format pasta si am asezonat.
Am pus pasta pe o folie, am rulat-o si o pastrez la frigider.
Este delicioasa si se poate servi simpla pe crutoane de paine sau in diferite combinatii…
Urmeaza… cateva retete la care am folosit aceasta minunata si deosebita pasta de leurda si pe care vi-o recomand cu mare drag.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Pene cu pasta de leurda si ou fiert

Punem oul la fiert pentru 8’ (daca-l vreti tare, asa cum am procedat eu), apoi il transferam intr-un

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Sanatate curata. E foarte tentanta pasta asta. Multumesc pentru ideea de a pastra la congelator.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Stefana draga, eu am pastrat-o la frigider, timp de una saptamana nu si-a schimbat deloc proprietatile (atat a rezistat ne mancata hi,hi). La congelator, sub forma de pasta, nu am incercat, asa ca nu stiu ce sa-ti spun...Dar ce pot sa-ti spun este ca, am pus frunze spalate si bine scurse de apa, in pungi si le-am congelat. Cand fac ciorbe, imi place sa adaug leurda, pt gust si culoare. Incearca si tu. Pupici.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Danutza, leurda are un gust usor usturoiat, defapt denumirea din popor este de usturoi salbatic. Daca intri pe net...vei afla multe informatii despre aceasta minunata trufanda de primavara. Pupici.

    • Stefana

      Stefana (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

      Este delicioasa leurda. Eu o folosesc la salata. Dar am doua intrebari: 1 - pasta se pastreaza la frigider sau congelator? 2 - cam cat timp ? (daca se pastreaza la frigider)

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2011

      Interesant pesto! Nici eu nu am mancat leurdă.Ce fel de gust are?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2011

      Minunata aceasta pasta....si foarte sanatoasa ! De abia astept sa vad la ce ai mai folosit-o in afara de pieptul de pui la gratar. Salvat reteta !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2011

      Tare bine mai aratã:) eu nu am mâncat niciodatã...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      un deliciu!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      Minunat pesto românesc! Mulţumesc de reţetă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera
  • numita [leurda] si pentru ca destul de aproape de noi
  • exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita
  • aceasta planta atat de benefica pt sanatate
  • sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile
  • am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda
  • mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP
  • dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…
  • 200g leurda
  • 200ml ulei de masline
  • 100g cascaval ras
  • 100g seminte de floarea soarelui
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire menta proaspata
  • 2 fire leustean proaspat
  • Cateva frunzulite de salvie proaspata
  • Frunze prospete de patrunjel
  • ½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Sanatate curata. E foarte tentanta pasta asta. Multumesc pentru ideea de a pastra la congelator.

Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Chisalita