Pasta de leurda

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta de leurda

Ingrediente

  • Pentru ca este sezonul acestei trufandale de primavera, numita [leurda] si pentru ca destul de aproape de noi, exista o padure cu un loc minunat in care creste nestingherita, aceasta planta atat de benefica pt sanatate, sotul meu mi-a cules o plasa zdravana cu frunzulite una si una. Deci avand materie prima din belsug si cunoscand-ui calitatile, am inceput sa ma documentez cam cum pot s-o pregatesc. Am tot citit pe net si am vazut tot felul de preparate cu leurda, mi-a placut “Pesto misto” a lui RaduP, dar eu am facut o combinatie proprie care la final s-a dovedit a fi mai mult decat delicioasa…
  • 200g leurda
  • 200ml ulei de masline
  • 100g cascaval ras
  • 100g seminte de floarea soarelui
  • 1 ardei iute verde
  • 3 fire menta proaspata
  • 2 fire leustean proaspat
  • Cateva frunzulite de salvie proaspata
  • Frunze prospete de patrunjel
  • ½ lingurita cimbru uscat (asta pt ca nu am avut proaspat)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat de seminte si maruntim totul.

Ca sa optin o pasta, am transferat verdeturile in blender, am adaugat cascavalul, restul mirodeniilor si semintele si am pornit blenderul. Am adaugat uleiul incet in fir pana s-a format pasta si am asezonat.

Am pus pasta pe o folie, am rulat-o si o pastrez la frigider.

Este delicioasa si se poate servi simpla pe crutoane de paine sau in diferite combinatii…

Urmeaza… cateva retete la care am folosit aceasta minunata si deosebita pasta de leurda si pe care vi-o recomand cu mare drag.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor