autor:

Lia Maria

» » Sosuri

Pasta de masline cu ierburi aromate

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2011

Ingrediente
Ce bine ca a venit primavara ! si totul e verde si plin de viata…si ma refer in mod special la plantele mele aromate, care ma incanta cu gustul si mireasma lor. Deci sa revin la reteta…, Ave-am prin frigider cateva masline care nu mai prezenta-u nici un interes pentru nici unul dintre noi…si cum nimic nu se arunca, ci totul se transforma…am preparat o pasta super, delicioasa! Incercati si voi…, , , 200g masline negre fara samburi, 200g praz, partea verde, 100ml ulei de dovleac, ½ lingurita chimion macinat, Cimbru proaspat, Busuioc proaspat, Menta proaspata, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Frunzele de praz le spalam foarte bine si le taiem in felii. Punem uleiul la incins apoi adaugam prazul si-l lasam cam 2-3’ doar cat sa se inmoaie, dupa care adaugam si maslinele. Amestecam cu o paleta (lingura de lemn) de 2-3 ori si tragem cratita de pe flacara. Asezonam si adaugam plantele aromate pe care le tocam grosier. Lasam putin sa se racoreasca si transferam compozitia intr-un blender. Lasam la tocat, pana se obtine pasta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de masline cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de visine

Sos de visine

Se pun visinele intr-o cratita si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba. Intre timp amestecam praful

3 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

reteta asta o am de la o prietena australianca. Se pun la copt ardeii, apoi se pun cu sare in punga

4 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 mai 2011

    Foarte aromata; am mancat ceva asemanator la Cairo si mi s-a parut foarte buna!*****

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ce bine ca a venit primavara ! si totul e verde si plin de viata…si ma refer in mod special la plantele mele aromate
  • care ma incanta cu gustul si mireasma lor. Deci sa revin la reteta…
  • Ave-am prin frigider cateva masline care nu mai prezenta-u nici un interes pentru nici unul dintre noi…si cum nimic nu se arunca
  • ci totul se transforma…am preparat o pasta super
  • delicioasa! Incercati si voi…
  • 200g masline negre fara samburi
  • 200g praz
  • partea verde
  • 100ml ulei de dovleac
  • ½ lingurita chimion macinat
  • Cimbru proaspat
  • Busuioc proaspat
  • Menta proaspata
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata; am mancat ceva asemanator la Cairo si mi s-a parut foarte buna!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de spanac cu snitele din piept de pui