autor:

Mimo

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Pastă de năut (humus) bebe

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
- 2 morcovi, - 100 grame năut fiert, - 1/2 căţel usturoi, - 1 linguriţă ulei de măsline, - 1 linguriţă iaurt, - apă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru băieţelul meu am pregătit humusul astfel:
Morcovii i-am fiert şi i-am amestecat cu celelalte ingrediente folosind blenderul. Ca să fie pasta mai moale am adăugat 2-3 linguri de apă.
Băieţelul meu l-a mâncat cu linguriţa pur şi simplu, fără altceva lângă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastă de năut (humus) bebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sushi cu legume in crusta de marar

Sushi cu legume in crusta de marar

Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului. Cat

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Bombonici

Bombonici

Punem caju-ul si semintele de floarea soarelui in robotul cu lama S si procesam 3-4 minute pana incep

9 voturi    6 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cris

    Cris (Chef de cuisine):

    Am invatat sa fac humus citind reteta ta si comentariile Mihaelei. Multumesc si tie si ei!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Cred ca este foarte sanatos pentru bebe.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Multumesc Gabi; vedeti avantajul sa fi familiarizat cu gatitul din diferite zone. In fiecare zi invatam cate ceva nou. O seara buna tuturor!

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

    Mihaela,. multumesc de sugestie! Multumesc tuturor de apreciere!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      pasta de naut este caracteristica si pentru tarile arabe din Africa draga Mihaela ;numai ca aici se folosesc 2 termeni "humus "pentru pasta de susan si naut si" salata tahina " pentru pasta de susan care se prepara cu usturoi,putin lapte , zeama de lamiie si putina zeama de la o ceapa rasa (in Egipt) sint mai multe variante

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Cu siguranta reteta este foarte buna ! ***** Si mie imi place mult. Sa-ti traiasca baietelul, sa cresca mare si frumos! iar tu sa fii sanatoasa sa poti sa-i fii alaturi atat cat va avea nevoie de mama lui. Pupici.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Foarte sanatos si consistent pentru copii. Pasta de naut( " hummus") este o mancare specifica regiunii Levant( Siria, Liban,Iordania,Irak) si este nelipsita ca aperitiv la toate restaurantele cu specific arab. In mod caracteristic se prepara din naut fiert( zdrobit sau mixat), pasta de susan, ulei de masline,suc de lamaie,sare si usturoi. Se decoreaza cu boabe de naut intregi,ulei de masline, boia de ardei, za'atar( oregano uscat cu sumac); alta optiune de decor este cu carne taiata marunt si prajita in ulei, seminte de pin prajite( "snobar") si ulei de masline. Se poate decora si simplu cu muraturi: castraveti sau specific arabesc : ridichi albe murate si colorate cu sfecla rosie. Tot cu naut se mai prepara " Fateh hummus"; straturi alternative de boabe de naut, lipie araba prajita amestecata cu suc de lamaie, usturoi si zeama in care a fiert nautul,carne de vita macinata si prajita,iaurt; se decoreaza cu boabe de naut si patrunjel tocat. Se mananca aceasta "fateh" cu lingura, spre deosebire de pasta, care se consuma cu bucati de lipie , care se inmoaie in pasta.( bucuria copiilor ; toti copiii adora sa nu foloseasca lingura ci mana) Pentru a fi mai condimentata , langa pasta de naut se face un mujdei din usturoi zdrobit, ardei iute taiat marunt, sare si suc de lamaie, Se inmoaie lipia araba in acest mujdei , apoi in pasta de naut. Pentru a evita balonarea , boabele de naut se lasa este noapte in apa in care se pune bicarbonat de sodiu( o lingura mare de bicarbonat de sodiu la o cana de boabe); a doua zi se spala bine si se fierbe in apa fara sare( !!!!), o lingurita de bicarbonat de sodiu si o frunza de dafin. Nautul preparat acasa este nu numai mai gustos decat cel din conserve , dar si cu o valoare nutritionala mai buna. Totii copiii adora "hummusul"; la noi cand avem invitati la masa si preparam aperitive, copiii manaca hummus si lasa felul principal !ha ha ha... La fel ca si baietelul tau. Daca ai acces la pasta de susan incearca si reteta aceasta; o sa-i placa sigur. O zi buna iti doresc si sa ne delectezi cu multe retete delicioase.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Să-ţi crească mare, feciorul!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - 2 morcovi
  • - 100 grame năut fiert
  • - 1/2 căţel usturoi
  • - 1 linguriţă ulei de măsline
  • - 1 linguriţă iaurt
  • - apă

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte sanatos pentru bebe.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciuperci cu masline