Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, mestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.
Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l sticaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cele din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită. Iar raportul preţ - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii