autor:

Alice Ciobanu

» » Sosuri

Pastă de susan - Tahini

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
seminţe de susan - plic de 100 gr din supermarket, 25 ml ulei, răbdare

Dificultate: Medie Timp: 59 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun seminţele de susan într-o tigaie la foc mic, mestecând tot timpul pentru că se prăjesc foarte repede. Seminţele de susan nu trebuie să se rumenească ci doar să devina puţin casante şi lucioase.

Se trag apoi de pe foc şi se pun într-un bol înalt şi se mixează cu ulei. Aveţi grijă să mixaţi seminţele cu mixerul vertical, cu lama mică şi în reprize scurte. Nu ţineţi mixerul pe viteză mare şi nici timp îndelungat pentru că riscaţi să-l sticaţi. La viteză mică, în reprize scurte de câte 20-30 secunde, cu multă răbdare veţi obţine pasta de susan atât de necesară pentru unele preparate arăbeşti. Nu a ieşit atât de fină ca cele din comerţ, dar pentru ustensilele casnice obişnuite cu care a fost prelucrată, eu sunt mai mult decât mulţumită. Iar raportul preţ - calitate bate de departe pe cele de pe raftul magazinelor cu specific.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastă de susan - Tahini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Semintele de susan se prajesc la cuptor si se macina marunt. Se amesteca bine cu uleiul pina rezulta

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab,

16 voturi    0 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Tamas_Adrian

    Tamas_Adrian (Maestru bucatar):

    am testat aceasta reteta si a iesit excelent. Mentionez ca am folosit 250g de susan si 75 ml ulei de masline din turte (nu am folosit extravirgin ca nu cumva sa iasa amar). Se poate pune si zeama de lamaie dar mare grija ca leaga compozitia si o sa fie greu de mixat. :). Se poate folosii la humus, fasole batuta, la preparatele de pui... :)etc...

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Patricia Iordache

    Patricia Iordache (Chef de cuisine) , 08 mai 2014

    Voi incerca si eu. :)

Dificultate

Medie

Timp

59 min

1 vot

Ingrediente

  • seminţe de susan - plic de 100 gr din supermarket
  • 25 ml ulei
  • răbdare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Patricia Iordache

Patricia Iordache (Chef de cuisine)

Voi incerca si eu. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chutney de afine