Pasta de vinete cu tahini

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta de vinete cu tahini

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 125 pasta de tahini
  • suc de la 2 lamai
  • 4 linguri de apa
  • sare la gust
  • 2 linguri de ulei de masline virgin

Mod de preparare

Vinetele se frig pe foc pana se coc bine, se curata de coaja si se lasa putin sa se scurga de apa.

Dupa ce s-au racit putin se freaca bine cu usturoiul.

In alta farfurie se desface tahini cu sucul de lamaie, se adauga apa si sare. Se adauga tahini asa preparat peste vinete si se adauga putin ulei. Se lasa la rece cel putin o ora inainte de a servi. Se poate servi cu lipii sau cu biscuiti putin sarati.

Este foarte gustoasa si deosebita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor