autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru), 250g faina, 125g unt, 1 ou, 65g zahar, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina se pune sarea, zaharul si se amesteca, se pune untul moale taiat bucati si oul. Se framanta totul foarte bine iar cand este gata aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se lasa 30 minute la frigider inainte de a fi folosit. Acest aluat este usor de facut si il puteti folosi la multe prajituri de la cheescake-uri la tarte cu fructe si cu gem. Se poate face si o cantitate mai mare de aluat putandu-se pastra in frigider in pelicula pana la 8- 10 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu spanac

Triunghiuri cu spanac

Triunghiurile cu spanac sunt specifice regiunelor noastre, Palestina-Iordania si zonele vecine. Aceste

9 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Incalzim putin laptele, sa fie caldut, adaugam zaharul si amestecam putin, dupa care punem si drojdia

15 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru)
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 65g zahar
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte (ca la nord)