autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru), 250g faina, 125g unt, 1 ou, 65g zahar, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina se pune sarea, zaharul si se amesteca, se pune untul moale taiat bucati si oul. Se framanta totul foarte bine iar cand este gata aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se lasa 30 minute la frigider inainte de a fi folosit. Acest aluat este usor de facut si il puteti folosi la multe prajituri de la cheescake-uri la tarte cu fructe si cu gem. Se poate face si o cantitate mai mare de aluat putandu-se pastra in frigider in pelicula pana la 8- 10 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)

In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta. Se face un aluat,din ingredientele amintite;se

23 voturi    14 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)

Arrufadas ( Chifle de casã)

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut. Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã,

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru)
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 65g zahar
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza si carnati de vita