autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2012

Ingrediente
Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru), 250g faina, 125g unt, 1 ou, 65g zahar, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina se pune sarea, zaharul si se amesteca, se pune untul moale taiat bucati si oul. Se framanta totul foarte bine iar cand este gata aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se lasa 30 minute la frigider inainte de a fi folosit. Acest aluat este usor de facut si il puteti folosi la multe prajituri de la cheescake-uri la tarte cu fructe si cu gem. Se poate face si o cantitate mai mare de aluat putandu-se pastra in frigider in pelicula pana la 8- 10 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru)
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 65g zahar
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosele umplute