autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Pasta (hummus) de migdale

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate), Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede., 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten), cca 3/4 cana apa, 3 catei de usturoi sau dupa gust, zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie), 4-5 linguri de ulei de masline, sare si piper alb dupa gust, boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa.

Intr-un castron turnam trei sferturi de cana de apa peste felia de paine rupta in bucati mari si lasam sa se inmoaie.
Migdalele se mixeaza in blender cu usturoiul pana obtinem o pudra foarte fina.
Adaugam amestecul de paine si apa si mai mixam putin pana obtinem o pasta de consistenta mai groasa, adaugam sare, piper alb, zeama de lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline se adauga treptat si se amesteca continuu (lingura cu lingura).
Se stropeste cu putin ulei de masline , se decoreaza cu boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta (hummus) de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chiftelute de conopida si cartofi

Chiftelute de conopida si cartofi

Conopida se opareste, se scurge de apa si se lasa la racit. Cartofii se fierb in coaja, cand sunt

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Fasole Batuta

Fasole Batuta

Fasolea statuta in apa timp se zece ore se pune la fiert schimbandu-se apa pe parcurs de 3- 4 ori. Se

6 voturi    10 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate)
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata
  • deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate
  • migdalele se rancezesc repede.
  • 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • cca 3/4 cana apa
  • 3 catei de usturoi sau dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie)
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Mancarica de gogosari