autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Pasta (hummus) de migdale

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate), Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede., 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten), cca 3/4 cana apa, 3 catei de usturoi sau dupa gust, zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie), 4-5 linguri de ulei de masline, sare si piper alb dupa gust, boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa.

Intr-un castron turnam trei sferturi de cana de apa peste felia de paine rupta in bucati mari si lasam sa se inmoaie.
Migdalele se mixeaza in blender cu usturoiul pana obtinem o pudra foarte fina.
Adaugam amestecul de paine si apa si mai mixam putin pana obtinem o pasta de consistenta mai groasa, adaugam sare, piper alb, zeama de lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline se adauga treptat si se amesteca continuu (lingura cu lingura).
Se stropeste cu putin ulei de masline , se decoreaza cu boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta (hummus) de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Clatite banatene

Clatite banatene

1. Pentru umplutura amestecati branza cu 50 g zahar, un ou, stafide, un plic zahar vanilat si coaja

9 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

1 vot    5 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate)
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata
  • deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate
  • migdalele se rancezesc repede.
  • 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • cca 3/4 cana apa
  • 3 catei de usturoi sau dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie)
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pasta de fasole cu ceapa si mustar