autor:

valentina ionita

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Pasta (hummus) de migdale

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate), Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede., 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten), cca 3/4 cana apa, 3 catei de usturoi sau dupa gust, zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie), 4-5 linguri de ulei de masline, sare si piper alb dupa gust, boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa.

Intr-un castron turnam trei sferturi de cana de apa peste felia de paine rupta in bucati mari si lasam sa se inmoaie.
Migdalele se mixeaza in blender cu usturoiul pana obtinem o pudra foarte fina.
Adaugam amestecul de paine si apa si mai mixam putin pana obtinem o pasta de consistenta mai groasa, adaugam sare, piper alb, zeama de lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline se adauga treptat si se amesteca continuu (lingura cu lingura).
Se stropeste cu putin ulei de masline , se decoreaza cu boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta (hummus) de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare rapida de post

Mancare rapida de post

Prajesti cartofii in uleiul incins si feliile de paine pe ambele parti dupa ce s-au prajit cartofii.

6 voturi    6 comentarii
20 min
Retete vegetariene
MANCARE DE CARTOFI DE POST

MANCARE DE CARTOFI DE POST

Ceapa se curata,se spala ,se taie marunt sau pestisori si se inabusa in putin ulei si apa fiarta

93 voturi    18 comentarii
35 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate)
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata
  • deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate
  • migdalele se rancezesc repede.
  • 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • cca 3/4 cana apa
  • 3 catei de usturoi sau dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie)
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu leurda