Pasta (hummus) de migdale

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Pasta (hummus) de migdale

Ingrediente

  • 100 g migdale hidratate (neprajite si nesarate)
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede.
  • 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • cca 3/4 cana apa
  • 3 catei de usturoi sau dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust (cca 1/2 lamaie)
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat

Mod de preparare

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa.

Intr-un castron turnam trei sferturi de cana de apa peste felia de paine rupta in bucati mari si lasam sa se inmoaie.

Migdalele se mixeaza in blender cu usturoiul pana obtinem o pudra foarte fina.

Adaugam amestecul de paine si apa si mai mixam putin pana obtinem o pasta de consistenta mai groasa, adaugam sare, piper alb, zeama de lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline se adauga treptat si se amesteca continuu (lingura cu lingura).

Se stropeste cu putin ulei de masline , se decoreaza cu boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura