autor:

Adela Zilahi

» » Paste si pizza

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2012

Ingrediente
Pentru chiftelute:, 500 gr carne tocata, 3 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 ou, sare, piper, frunze de patrunjel, 2 linguri ulei, , Pentru sosul de rosii:, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 500 ml bulion de rosii, sare, piper, 2 linguri ulei, , Servit:, 400 gr paste (spirale am avut eu)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot 2- 3 min.
Scoatem chiftelutele din cuptor si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min.

Data viitoare voi adauga busuioc sosului, acuma nu am mai avut :)
Se servesc cu paste!!
Pofta mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu somon si mărar

Paste cu somon si mărar

Se fierb pastele conform indicaților de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt, se taie somonul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza picanta

Pizza picanta

Se ung blaturile cu branza topita iar peste se pune ketchup picant dupa care incepem sa asezam pe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 3 felii de franzela
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 500 ml bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Servit:
  • 400 gr paste (spirale am avut eu)

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

si noua ne plac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu sunca si ciuperci