autor:

Adela Zilahi

» » Paste si pizza

Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2012

Ingrediente
Pentru chiftelute:, 500 gr carne tocata, 3 felii de franzela, 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 ou, sare, piper, frunze de patrunjel, 2 linguri ulei, , Pentru sosul de rosii:, 1 morcov mic, 1 ceapa mica, 500 ml bulion de rosii, sare, piper, 2 linguri ulei, , Servit:, 400 gr paste (spirale am avut eu)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

In primul rand pregatim chiftelutele, amestecam carnea tocata cu feliile de franzela inmuiate in apa si stoarse, cu usturoiul pisat, ceapa data pe razatoarea mica, verdeata si oul batut, apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele si le asezam intr-un vas termorezistent, stropim cu cele doua linguri de ulei si le introducem in cuptorul incalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim sosul de rosii, curatam ceapa si o taiem marunt, o calim in ulei, adaugam morcovul ras pe razatoare (ochiul mic). Dupa ce s-au calit, adaugam bulionul, condimentam cu sare si piper si lasam sa dea in clocot 2- 3 min.
Scoatem chiftelutele din cuptor si turnam sosul de rosii . Mai lasam la cuptor 30 min.

Data viitoare voi adauga busuioc sosului, acuma nu am mai avut :)
Se servesc cu paste!!
Pofta mare!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu chiftelute si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu carne de pui in sos de rosii

Paste cu carne de pui in sos de rosii

Pastele se pun la fiert 7 minute cu sare. Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se dau sub

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Porc  cu cus-cus

Porc cu cus-cus

Pulpa de porc se taie fileuri cam de 1 cm grosime. Ceapa. ardeiul si rosia se tau cubulete si se

6 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata
  • 3 felii de franzela
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 500 ml bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Servit:
  • 400 gr paste (spirale am avut eu)

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

si noua ne plac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Spaghete cu vita si legume