Paste cu ciuperci delicioaseee

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ciuperci delicioaseee

Ingrediente

  • Paste (de preferinta penne italienesti
  • dar merg si altfel]
  • ciuperci crude [adica nu din conserva]
  • smantana (dulce) pentru gatit [sau frisca pentru gatit
  • e tot una].

Mod de preparare

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia o tigaie mai mare unde se topeste o bucatica mica de unt, cat sa unga usor tigaia [se poate folosi si ulei, dar foarte putin si de preferinta ulei de masline]. Cand s-a topit/s-a incins usor uleiul, aruncam ciupercile acolo si le lasam o vreme buna sa se caleasca, timp in care adaugam cate putina sare si piper. Ideal ar fi sa lasati inainte ciupercile putin in apa, ptr ca ele lasa apoi o zeama foarte aromata. Dupa ce ciupercile sunt gata, se adauga putina smanatana pentru gatit [se gaseste la cutie] in tigaie, si se mai lasa vreo 5 min astfel incat sosul sa nu fie prea zemos, sa intre oarecum in ciuperci. Mai adaugam putina smantana, dupa preferinte. Apoi turnam pastele scurse in tigaie si le lasam sa se amestece cu compozitia respectiva, inca vreo cateva minute. Ideal ar fi, daca puteti [daca nu, macar sa incercati, pentru ca nu e greu] sa amestecati ingredientele in tigaie aruncandu-le usor. Nu stiu exact de ce, dar este o tehnica care da un gust mai bun decat daca le-ai intoarce cu o lingura de lemn. Apoi, se mai poate adauga sare/piper, dupa preferinte. Se servesc calde. Sunt foarte bune deoarece impregneaza in sosul respectiv, care se prinde de paste, gustul profund al ciupercilor. Pofta buna!

P.S. Am uitat sa fac poza si le-am mancat pe toate :), dar promit ca am sa atasez o poza data viitoare cand fac! :D

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise