autor:

The Buburuz

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza, Sosuri

Paste cu ciuperci delicioaseee

Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: The Buburuz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2010

Ingrediente
Paste (de preferinta penne italienesti, dar merg si altfel], ciuperci crude [adica nu din conserva], smantana (dulce) pentru gatit [sau frisca pentru gatit, e tot una].

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Pastele se fierb cu sare separat. Intre timp, se taie ciupercile cubulete cam de 1 - 1.5cm. Se ia o tigaie mai mare unde se topeste o bucatica mica de unt, cat sa unga usor tigaia [se poate folosi si ulei, dar foarte putin si de preferinta ulei de masline]. Cand s-a topit/s-a incins usor uleiul, aruncam ciupercile acolo si le lasam o vreme buna sa se caleasca, timp in care adaugam cate putina sare si piper. Ideal ar fi sa lasati inainte ciupercile putin in apa, ptr ca ele lasa apoi o zeama foarte aromata. Dupa ce ciupercile sunt gata, se adauga putina smanatana pentru gatit [se gaseste la cutie] in tigaie, si se mai lasa vreo 5 min astfel incat sosul sa nu fie prea zemos, sa intre oarecum in ciuperci. Mai adaugam putina smantana, dupa preferinte. Apoi turnam pastele scurse in tigaie si le lasam sa se amestece cu compozitia respectiva, inca vreo cateva minute. Ideal ar fi, daca puteti [daca nu, macar sa incercati, pentru ca nu e greu] sa amestecati ingredientele in tigaie aruncandu-le usor. Nu stiu exact de ce, dar este o tehnica care da un gust mai bun decat daca le-ai intoarce cu o lingura de lemn. Apoi, se mai poate adauga sare/piper, dupa preferinte. Se servesc calde. Sunt foarte bune deoarece impregneaza in sosul respectiv, care se prinde de paste, gustul profund al ciupercilor. Pofta buna!
P.S. Am uitat sa fac poza si le-am mancat pe toate :), dar promit ca am sa atasez o poza data viitoare cand fac! :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ciuperci delicioaseee" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa

4 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2010

    Super !

  • Fara foto

    Daria , 18 iunie 2010

    Nu stiu cum sa pun poza, cred ca nu mai pot reedita reteta, asa ca am sa atasez aici o poza :D

  • Fara foto

    Daria , 18 iunie 2010

    Nu stiu cum sa pun poza, cred ca nu mai pot reedita reteta, asa ca am sa atasez aici o poza :D

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      Foarte bune...si eu gatesc aproape la fel!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

8 voturi

Ingrediente

  • Paste (de preferinta penne italienesti
  • dar merg si altfel]
  • ciuperci crude [adica nu din conserva]
  • smantana (dulce) pentru gatit [sau frisca pentru gatit
  • e tot una].

Raporteaza reteta

Retete
de The Buburuz
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Se taie cartofii felii, nu prea groase, se taie ceapa felii mari, eu sunt mai pretentioasa si imi

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus cus-ul se prepara dupa instructiuni (mai intai se caleste si apoi se fierbe). Dupa ce l-ati pus

3 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Tocăniță de ciuperci și soia - de post

Se pune soia la fiert conform instrucțiunilor (în apă cu vegeta). Separat, se taie mărunt

6 voturi    2 comentarii
50 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Camembert aromat la cuptor