Paste cu ciuperci si sos de rosii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ciuperci si sos de rosii

Ingrediente

  • Paste 500 gr
  • Ciuperci albe proaspete (sau conserva) 500 gr
  • Ceapa alba 1 buc
  • Rosii cubulete din conserva de 300 gr 1 buc sau 3 rosii tocate marunt
  • Usturoi (catei) 3-4 buc
  • Sare, piper 1 lingurite (dupa gust)
  • Boia de ardei dulce 1-2 lingurite
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml

Mod de preparare

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie se toarna ulei si se calesc bine ciupercile taiate cubulete, amestecand periodic.

Atunci cand scade apa din ciuperci si acestea incep sa se rumeneasca, se adauga ceapa tocata marunt. Se lasa 5 minute amestecand periodic.

Se adauga rosiile tocate si se lasa la fiert pentru aproximativ 10 minute amestecand periodic.

Se toaca marunt usturoiul, se adauga in sos si se lasa la fiert pentru 5 minute la foc mic.

Asezonati cu sare, piper, boia de ardei dulce si lasati 3-4 minute pe foc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor