autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Ingrediente
200 gr paste, 1 conserva (400 gr) mazare, scursa, 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei, 3 catei de usturoi, tocati, 200 gr creveti decorticati, 150 ml vin alb, sare de mare, ¼ lingurita praf de chili, ½ lingurita boia de ardei dulce, 1 lingura patrunjel proaspat tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde (avand grija sa nu se arda).Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.
Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Chimichurri

Chimichurri

În afară de ceapa toate ingredientele se toaca foarte marunt. Bucatile de ceapa pot fi un pic mai

2 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri
CIULAMA DE PUI

CIULAMA DE PUI

Aripioarele se curata bine,se spala,se inlatura capetele si se pun la fiert in apa rece cat sa fie

51 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Vin sa servesc si de aici, hi, hi. Ce bunatate yumi,yumi.****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 200 gr paste
  • 1 conserva (400 gr) mazare
  • scursa
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 200 gr creveti decorticati
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare
  • ¼ lingurita praf de chili
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Vin sa servesc si de aici, hi, hi. Ce bunatate yumi,yumi.****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci