autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2010

Ingrediente
200 gr paste, 1 conserva (400 gr) mazare, scursa, 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei, 3 catei de usturoi, tocati, 200 gr creveti decorticati, 150 ml vin alb, sare de mare, ¼ lingurita praf de chili, ½ lingurita boia de ardei dulce, 1 lingura patrunjel proaspat tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o tigaie apoi se adauga usturoiul si se caleste cateva secunde (avand grija sa nu se arda).Se adauga crevetii si se calesc 1 minut.Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mare pana cand o parte din lichid s-a evaporat.Se sareaza, dupa gust, si se adauga chili si boia de ardei dulce.Se amesteca, se ia cratita de pe foc si se adauga patrunjelul.
Intre timp se fierb pastele in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se mazarea in ultimele 2 minute de fierbere.Se scurg si se amesteca cu compozitia din tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Pentru friptura: Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu

1 vot    0 comentarii
2h
Sosuri
Tocanita De Porc

Tocanita De Porc

Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand

5 voturi    2 comentarii
50 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Vin sa servesc si de aici, hi, hi. Ce bunatate yumi,yumi.****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr paste
  • 1 conserva (400 gr) mazare
  • scursa
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de usturoi si ardei
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 200 gr creveti decorticati
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare
  • ¼ lingurita praf de chili
  • ½ lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Vin sa servesc si de aici, hi, hi. Ce bunatate yumi,yumi.****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Paste Cu Ton Si Masline