paste cu fructe de mare in sos de rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
paste cu fructe de mare in sos de rosii

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • paste (250-300 gr)
  • 1 punga de cocktail fructe de mare (400 gr.)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • o ceasca de suc de rosii
  • o jumatate de ceasca de apa
  • sare, piper
  • busuioc, oregano
  • ulei de masline

Mod de preparare

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste astfel: intr-o tigaie de teflon punem usturoiul taiat feliute la calit in putin ulei de masline. Lasam pana devine sticlos,amestecand cu o lingura de lemn sa nu se arda. Apoi, peste usturoi adaugam rosiile taiate cubulete, sarea si piperul si lasam 3 minute sa fiarba in zeama lasata de rosii. Adaugam sucul de rosii, apa, busuiocul si oregano si lasam sa mai fiarba pana scade la consistenta dorita. Ideal ar fi sa nu fie nici prea scazut. La final, adaugam in sos si fructele de mare gata fierte si le lasam sa dea cateva clocote. Peste pastele fierte in apa cu sare se aseaza fructele de mare in sosul de rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi