Paste cu gorgonzola (branza cu mucegai)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Paste cu gorgonzola (branza cu mucegai)

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 300 g penne sau alte paste scurte (farfalle
  • pipe
  • mezemaniche
  • etc.)
  • 150 g gorgonzola dulce (cine vrea un gust mai puternic si ii place poate folosi si gorgonzola picanta)
  • 200 ml smantana dulce
  • unt cit o nuca (untul se foloseste pentru a scoate in evidenta toate gusturile)
  • 30 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa clocoteasca, punem pastele la fiert si le lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecind din cind in cind (timpul de fierbere poate fi mai scurt sau mai lung, in functie de tipul de paste care il folosim). Este indicat sa le lasam putin "al dente", adica putin mai tari). Intre timp,intr-o tigaie mai mare, punem la incins uleiul si topim untul, la foc potrivit.

Cind untul este topit, adaugam gorgonzola taiata in bucati mici si o lasam sa se topeasca, amestecind intruna.Cind branza este topita bine, adaugam peste smantaina, amestecam bine pina amestecul devine omogen si dam focul mic. Intre timp, pastele noastre s-au fiert, le scurgem avind grija sa pastram 2-3 linguri din apa in care le-am fiert, punem pastele peste compozitia din tigaie, amestecam bine, iar pentru a deveni mai cremoase, adaugam si apa pe care am pastrat-o de la fierberea pastelor si amestecam din nou pina cind totul devine o compozitie omogena.

Potrivim de sare si piper si mincarea este gata. Se servesc fierbinti. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor