Intr-o oala punem la fiert circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa clocoteasca, punem pastele la fiert si le lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecind din cind in cind (timpul de fierbere poate fi mai scurt sau mai lung, in functie de tipul de paste care il folosim). Este indicat sa le lasam putin "al dente", adica putin mai tari). Intre timp,intr-o tigaie mai mare, punem la incins uleiul si topim untul, la foc potrivit.
Cind untul este topit, adaugam gorgonzola taiata in bucati mici si o lasam sa se topeasca, amestecind intruna.Cind branza este topita bine, adaugam peste smantaina, amestecam bine pina amestecul devine omogen si dam focul mic. Intre timp, pastele noastre s-au fiert, le scurgem avind grija sa pastram 2-3 linguri din apa in care le-am fiert, punem pastele peste compozitia din tigaie, amestecam bine, iar pentru a deveni mai cremoase, adaugam si apa pe care am pastrat-o de la fierberea pastelor si amestecam din nou pina cind totul devine o compozitie omogena.
Potrivim de sare si piper si mincarea este gata. Se servesc fierbinti. Pofta buna!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu