Paste cu gorgonzola (branza cu mucegai)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Paste cu gorgonzola (branza cu mucegai)

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 300 g penne sau alte paste scurte (farfalle
  • pipe
  • mezemaniche
  • etc.)
  • 150 g gorgonzola dulce (cine vrea un gust mai puternic si ii place poate folosi si gorgonzola picanta)
  • 200 ml smantana dulce
  • unt cit o nuca (untul se foloseste pentru a scoate in evidenta toate gusturile)
  • 30 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa clocoteasca, punem pastele la fiert si le lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecind din cind in cind (timpul de fierbere poate fi mai scurt sau mai lung, in functie de tipul de paste care il folosim). Este indicat sa le lasam putin "al dente", adica putin mai tari). Intre timp,intr-o tigaie mai mare, punem la incins uleiul si topim untul, la foc potrivit.

Cind untul este topit, adaugam gorgonzola taiata in bucati mici si o lasam sa se topeasca, amestecind intruna.Cind branza este topita bine, adaugam peste smantaina, amestecam bine pina amestecul devine omogen si dam focul mic. Intre timp, pastele noastre s-au fiert, le scurgem avind grija sa pastram 2-3 linguri din apa in care le-am fiert, punem pastele peste compozitia din tigaie, amestecam bine, iar pentru a deveni mai cremoase, adaugam si apa pe care am pastrat-o de la fierberea pastelor si amestecam din nou pina cind totul devine o compozitie omogena.

Potrivim de sare si piper si mincarea este gata. Se servesc fierbinti. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise