autor:

Dan65

» » Paste si pizza

Paste cu gorgonzola (branza cu mucegai)

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 4 persoane: 300 g penne sau alte paste scurte (farfalle,pipe,mezemaniche,etc.), 150 g gorgonzola dulce (cine vrea un gust mai puternic si ii place poate folosi si gorgonzola picanta), 200 ml smantana dulce, unt cit o nuca (untul se foloseste pentru a scoate in evidenta toate gusturile), 30 ml ulei de masline, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala punem la fiert circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa clocoteasca, punem pastele la fiert si le lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecind din cind in cind (timpul de fierbere poate fi mai scurt sau mai lung, in functie de tipul de paste care il folosim). Este indicat sa le lasam putin "al dente", adica putin mai tari). Intre timp,intr-o tigaie mai mare, punem la incins uleiul si topim untul, la foc potrivit.



Cind untul este topit, adaugam gorgonzola taiata in bucati mici si o lasam sa se topeasca, amestecind intruna.Cind branza este topita bine, adaugam peste smantaina, amestecam bine pina amestecul devine omogen si dam focul mic. Intre timp, pastele noastre s-au fiert, le scurgem avind grija sa pastram 2-3 linguri din apa in care le-am fiert, punem pastele peste compozitia din tigaie, amestecam bine, iar pentru a deveni mai cremoase, adaugam si apa pe care am pastrat-o de la fierberea pastelor si amestecam din nou pina cind totul devine o compozitie omogena.



Potrivim de sare si piper si mincarea este gata. Se servesc fierbinti. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu gorgonzola (branza cu mucegai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
PASTE FAINOASE CU SOS DE BRINZA CU MUCEGAI(GORGONZOLA)

PASTE FAINOASE CU SOS DE BRINZA CU MUCEGAI(GORGONZOLA)

Ceapa se taie marunt si se prageste un untul/uleiul incins. Dupa ce sa calit putin se adaoga sminzina,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Penne prosciuto, piseli (penne cu smintina, sunca si mazare)

Intr-o oala punem la incalzit circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2014

    Delicioase...in sfarsit cineva care stie sa fiarba pastele.Bravo:))

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane: 300 g penne sau alte paste scurte (farfalle,pipe,mezemaniche,etc.)
  • 150 g gorgonzola dulce (cine vrea un gust mai puternic si ii place poate folosi si gorgonzola picanta)
  • 200 ml smantana dulce
  • unt cit o nuca (untul se foloseste pentru a scoate in evidenta toate gusturile)
  • 30 ml ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

Delicioase...in sfarsit cineva care stie sa fiarba pastele.Bravo:))

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Quatro Stagione