Intr-o oala punem la fiert circa 2,5 litri de apa cu o lingura de sare mare. Cind apa incepe sa clocoteasca, punem pastele la fiert si le lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecind din cind in cind (timpul de fierbere poate fi mai scurt sau mai lung, in functie de tipul de paste care il folosim). Este indicat sa le lasam putin "al dente", adica putin mai tari). Intre timp,intr-o tigaie mai mare, punem la incins uleiul si topim untul, la foc potrivit.
Cind untul este topit, adaugam gorgonzola taiata in bucati mici si o lasam sa se topeasca, amestecind intruna.Cind branza este topita bine, adaugam peste smantaina, amestecam bine pina amestecul devine omogen si dam focul mic. Intre timp, pastele noastre s-au fiert, le scurgem avind grija sa pastram 2-3 linguri din apa in care le-am fiert, punem pastele peste compozitia din tigaie, amestecam bine, iar pentru a deveni mai cremoase, adaugam si apa pe care am pastrat-o de la fierberea pastelor si amestecam din nou pina cind totul devine o compozitie omogena.
Potrivim de sare si piper si mincarea este gata. Se servesc fierbinti. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii