autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Paste cu linte neagra si carne

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
cantitati ptr 6 persoane, , 1radacina patrunjel, 1ceapa potrivita taiata cubulete mici, 1ardei iute curatat si taiat cubulete mici, 4catei de usturoi, 1foaie de dafin tocata, 500 gr de carne de coasta fara oase taiata bucatele mici, 1cana de vin rosu, 400 gr de rosii cojite si taiate-preferat din conserva, 1pahar de apa fierbinte, 1pahar de linte neagra verificata si spalata, 500 gr de paste mici, 5 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca si mare se incalzeste uleiul si se adauga ceapa patrunjelul si ardeiul si prajim putin se adauga usturoiul pisat si frunza de dafin si se mai prajeste putin se adauga carnea si se prajeste in continuare pina carnea isi schimba culoarea se adauga vinul si se lasa sa fiarba pina coboara la jumatate,se adauga rosiile se da la gust cu putina sare si se face focul mic si se acopera.Se fierbe o ora pe foc mic dupa care se adauga 1pahar de apa fierbinte si paharul de linte neagra si se lasa mai departe pe foc mic acoperit inca 1/2 de ora pina lintea este moale.
Pastele se fierb aparte in apa cu sare se transfera intr-un castron si se toarna compozitia din tigaie peste ele si se amesteca putin ca sa se omogenizeze continutul.Se serveste calda cu salata verde.
Este o mincare deosebita si este usor de pregatit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu linte neagra si carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 2 comentarii

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2014

    Pastele au amidonul lor daca le-as fierbe impreuna compozitia ar primi cantitatea de amidon care lasa pastele si ar fi prea gros de aceea eu prefer sa le fierb aparte.

  • Loredana Natalia Mernea , 20 ianuarie 2014

    pastele nu se fierb aparte, se fierb cu linte si restu...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • cantitati ptr 6 persoane
  • 1radacina patrunjel
  • 1ceapa potrivita taiata cubulete mici
  • 1ardei iute curatat si taiat cubulete mici
  • 4catei de usturoi
  • 1foaie de dafin tocata
  • 500 gr de carne de coasta fara oase taiata bucatele mici
  • 1cana de vin rosu
  • 400 gr de rosii cojite si taiate-preferat din conserva
  • 1pahar de apa fierbinte
  • 1pahar de linte neagra verificata si spalata
  • 500 gr de paste mici
  • 5 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Pastele au amidonul lor daca le-as fierbe impreuna compozitia ar primi cantitatea de amidon care lasa pastele si ar fi prea gros de aceea eu prefer sa le fierb aparte.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Iepure cu usturoi