Paste cu pui in sos la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Paste cu pui in sos la cuptor

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 150 gr paste spiralate
  • 150 gr parmezan
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servet.

Il taiem fasii lunguiete, apoi cubulete potrivit de mari.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem bucatile de pui si le rumenim putin pe toate partile.

Adaugam 2 cani cu apa.

Rosiile le decojim si le facem cubulete.

Ardeiul kapia il taiem bucati potrivite.

Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele.

Legumele le punem peste pui, condimentam cu putina sare si piper.

Acoperim tigaia si lasam pana puiul este facut pe trei sferturi.

La urma incorporam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc.

Puiul trebuie sa ramana in sos si sa nu fie scazut prea tare.

Intr-o cratita punem apa la fiert.

Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem cam 10 minute.

Le scurgem bine de apa dupa ce au fiert si le amestecam cu puiul in sos.

Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem un vas yena cu unt.

Asezam jumatate din cantitatea de paste, apoi un rand de parmezan.

Venim cu restul de paste si parmezanul ramas il punem uniform deasupra.

Acoperim vasul cu capacul sau si le dam in cuptor.

Il aprindem si lasam pastele acolo pana prind o usoara crusta aurie.

Le scoatem cand sunt gata sa se racoreasca putin si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise