Paste cu pui in sos la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Paste cu pui in sos la cuptor

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 150 gr paste spiralate
  • 150 gr parmezan
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui si il tamponam cu un servet.

Il taiem fasii lunguiete, apoi cubulete potrivit de mari.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Punem bucatile de pui si le rumenim putin pe toate partile.

Adaugam 2 cani cu apa.

Rosiile le decojim si le facem cubulete.

Ardeiul kapia il taiem bucati potrivite.

Morcovul il curatam, il spalam si il taiem rondele.

Legumele le punem peste pui, condimentam cu putina sare si piper.

Acoperim tigaia si lasam pana puiul este facut pe trei sferturi.

La urma incorporam pasta de tomate si mai lasam cam 1 minut pe foc.

Puiul trebuie sa ramana in sos si sa nu fie scazut prea tare.

Intr-o cratita punem apa la fiert.

Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem cam 10 minute.

Le scurgem bine de apa dupa ce au fiert si le amestecam cu puiul in sos.

Parmezanul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ungem un vas yena cu unt.

Asezam jumatate din cantitatea de paste, apoi un rand de parmezan.

Venim cu restul de paste si parmezanul ramas il punem uniform deasupra.

Acoperim vasul cu capacul sau si le dam in cuptor.

Il aprindem si lasam pastele acolo pana prind o usoara crusta aurie.

Le scoatem cand sunt gata sa se racoreasca putin si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise