autor:

mirela0911

» » Mancaruri cu carne

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2016

Ingrediente
4 lg ulei de masline, 1 buc. piept de pui dezosat, 6-8 ciuperci champignon, sare, piper, 1 ceapa alba medie, 3 catei de usturoi, 4 lg unt, 50 ml vin alb, 4 lg faina, 2 cani cu apa, 1 crenguta cimbru proaspat, sare, piper, boia, 2 lg smantana, patrunjel proaspat, tocat, 400 g paste fainoase

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte.

Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste carnea. Se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie feliute.

In tigaia in care s-a calit puiul se pune restul de ulei apoi se pun ciupercile si se lasa sa se caleasca timp de 4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie si devin translucide, apoi se toarna vinul. Se lasa 1-2 minute apoi se pune untul si faina. Se amesteca continuu avand grija sa nu se arda, apoi incet se toarna apa, amestecand pana se obtine un sos. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa sa fiarba putin pana devine sosul mai cremos.

Se adauga si bucatile de pui, crenguta de cimbru si se mai lasa pe foc cca 6-8 minute, apoi se adauga la final smantana. Se omogenizeaza bine, se mai lasa 2-3 minute si se stinge focul.

Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se scurg de apa, dar nu se clatesc.

Se aseaza o portie de paste in farfurie iar deasupra se pune sosul cu carnea si ciupercile. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 lg ulei de masline
  • 1 buc. piept de pui dezosat
  • 6-8 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba medie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 lg unt
  • 50 ml vin alb
  • 4 lg faina
  • 2 cani cu apa
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 lg smantana
  • patrunjel proaspat
  • tocat
  • 400 g paste fainoase

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

5 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

2 voturi    1 comentariu
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mazare cu pui