autor:

mirela0911

» » Mancaruri cu carne

Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iulie 2016

Ingrediente
4 lg ulei de masline, 1 buc. piept de pui dezosat, 6-8 ciuperci champignon, sare, piper, 1 ceapa alba medie, 3 catei de usturoi, 4 lg unt, 50 ml vin alb, 4 lg faina, 2 cani cu apa, 1 crenguta cimbru proaspat, sare, piper, boia, 2 lg smantana, patrunjel proaspat, tocat, 400 g paste fainoase

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte.

Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste carnea. Se scoate din tigaie pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ciupercile se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie solzisori. Usturoiul se curata si se taie feliute.

In tigaia in care s-a calit puiul se pune restul de ulei apoi se pun ciupercile si se lasa sa se caleasca timp de 4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul. Se lasa sa se caleasca pana se inmoaie si devin translucide, apoi se toarna vinul. Se lasa 1-2 minute apoi se pune untul si faina. Se amesteca continuu avand grija sa nu se arda, apoi incet se toarna apa, amestecand pana se obtine un sos. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se lasa sa fiarba putin pana devine sosul mai cremos.

Se adauga si bucatile de pui, crenguta de cimbru si se mai lasa pe foc cca 6-8 minute, apoi se adauga la final smantana. Se omogenizeaza bine, se mai lasa 2-3 minute si se stinge focul.

Intre timp se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se scurg de apa, dar nu se clatesc.

Se aseaza o portie de paste in farfurie iar deasupra se pune sosul cu carnea si ciupercile. Se presara deasupra patrunjel verde tocat si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei cu cartofi la cuptor

Ficatei cu cartofi la cuptor

Se curata cartofii,se taie in patru. intr un vas de yena termorezistent se pune ulei ,se aseaza

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Orez cu piept de gaina si legume in rola

Orez cu piept de gaina si legume in rola

Piperul dulce,mazarea, ciapa si sampinioanele le prajim fiecare separate. Orezul il spalam sil lasam

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 lg ulei de masline
  • 1 buc. piept de pui dezosat
  • 6-8 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba medie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 lg unt
  • 50 ml vin alb
  • 4 lg faina
  • 2 cani cu apa
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 lg smantana
  • patrunjel proaspat
  • tocat
  • 400 g paste fainoase

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura de vitel frageda si piure de cartofi dulci cu merisoare