Paste cu sos Bechamell

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu sos Bechamell

Ingrediente

  • - 1 pachet paste (eu folosesc paste integrale)
  • - 3 linguri rase cu unt
  • - 2 linguri cu faina
  • - 700 ml lapte
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1/2 lingurita praf de nucsoara
  • - sare

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata fierte pastele se strecoara.

Separat intr-un vas se pune pe foc untul la topit si apoi se incorporeaza faina amestecand bine. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se fierbe circa 10 min.

Usturoiul se zdrobeste si se adauga si el.

Acest sos se toarna peste paste si se servesc calde.

Pentru decor se pot adauga cateva frunze de busuioc si cateva cuburi de rosii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise