autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aperitive, Aperitive, Paste si pizza, Retete vegetariene, Sosuri

Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2010

Ingrediente
200 gr paste (eu am folosit pipe rigate), 1 mana de spanac proaspat, tocat, , Pentru sos, 50 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte, Coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingurita miere, ¼ lingurita piper negru macinat, 150 gr branza albastra (eu am folosit Bleu Village)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru sos se topeste untul intr-o cratita.Se adauga faina si se caleste 1 minut, avand grija sa nu se arda.Se toarna laptele, putin cate putin, amestecand continuu.Se adauga coaja de lamaie, mierea si piperul si se lasa sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase.Se adauga branza si se lasa pana cand s-a topit complet.
Pastele se fierb in apa cu sare comform intructiunilor de pe ambalaj, adaugand si spanacul in ultimele 3 minute de fierbere.Pastele si spanacul se scurg apoi se amesteca cu sosul preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos cremos de branza albastra si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Gnocchi cu broccoli si branza albastra

Gnocchi cu broccoli si branza albastra

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fierbe broccoli in apa timp de 3-4 minute apoi in aceasi apa pune

5 voturi    2 comentarii
40 min
Sosuri
FICATEI CU SOS DE ROSII

FICATEI CU SOS DE ROSII

Se fierb ficatei timp de 5 minute, intre timp se pun rosiile decojite si date pe razatoare impreuna

7 voturi    7 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Catalina_Cretu

    Catalina_Cretu (Bucatar) , 07 decembrie 2012

    Ai incercat cumva si cu alt fel de branza, mai comuna? Ca as face rapid reteta asta...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Delicioase!Si prezentate foarte frumos.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 200 gr paste (eu am folosit pipe rigate)
  • 1 mana de spanac proaspat
  • tocat
  • Pentru sos
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingurita miere
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • 150 gr branza albastra (eu am folosit Bleu Village)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Catalina_Cretu (Bucatar)

Ai incercat cumva si cu alt fel de branza, mai comuna? Ca as face rapid reteta asta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pesto alla genovese