Ingrediente
1 Punga de paste ( Pene ), 500 gr. Cascaval, 1 catel de usturoi, 3 Ardei rosii ( eu am folosit Kapia ), 1 Ardei verde, 15 ciupercute proaspete, 4 fire de ceapa verde, 300 gr. Kaizer, 3 linguri de unt, 750 ml. suc de rosii, zeama de la o jumatate de lamaie, Patrunjel, Delikat, Sare, Piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
Intre timp, se toaca marunt kaizerul si se pune la calit in cele 3 linguri de unt.
Dupa ce s-a rumenit, se adauga ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat si nu in ultimul rand ardeii maruntiti. Dupa ce s-au calit se adauga ciupercutele spalate si tocate si ele dupa preferinte. Se lasa totul la foc mic , pana ce apa lasata de ciupercute scade.
Peste aceste ingrediente se adauga sucul de lamaie si sucul de rosii.
Se lasa sa sa dea cateva clocote apoi se opreste focul.
Peste aceasta compozitie se adauga jumatate din cascaval ras si patrunjelul tocat, sarea, piperul dupa gust.
Intr-un vas de ena sau de lut, se adauga pastele scurse de apa , peste ele se pune sosul obtinut, se amesteca bine, iar deasupra , se pune restul de cascaval ras.
Se baga la cuptorul bine incins, pentru inca 15 minute.
Nu am avut aparatul sa fac poze.. Reteta am facut-o cu ingredientele care le aveam prin casa si am descoperit ca este delicioasa ! Sa aveti pofta !
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Bine ai venit printre noi cu o reteta gustoasa.