autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Paste cu sunca si sos de smantana

Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 6 portii:, 750 g paste (macaroane, spaghete, melcisori etc.), 750 g ciuperci proaspete, 100 g unt, 50 ml vin alb sec, 5 catei usturoi, 400 g sunca, 250 ml smantana subtire, 250 ml lapte, 1 lingura cu varf faina, 200 g cascaval, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim in unt, intr-o tigaie mai mare, 5 catei de usturoi zdrobiti sau taiati feliute foarte subtiri, apoi adaugam ciupercile feliate, stropim cu vin alb si lasam cca. 5 minute sa se caleasca. Separat, intr-o oala, punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare. Amestecam sunca taiata cubulete, smantana, faina si laptele si le turnam peste ciuperci, radem cascavalul deasupra, dam focul mic si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana ce se ingroasa sosul, amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii. Condimentam, scurgem pastele de apa, turnam sosul deasupra si servim fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Legume cu orez si pulpe de pui

Legume cu orez si pulpe de pui

Se apala legumele si se usuca.Ceapa cu prazul si usturoiul se pun la calit in 2-3 linguri de ulei.Se

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Shaorma dietetica de pui

Shaorma dietetica de pui

Varza o taiem fin cu cutitul sau o dam pe razatoare , rosiile le feliem subtire , salata o rupem

7 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Diana Sirghi

    Diana Sirghi (Bucatar) , 19 februarie 2014

    Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 750 g paste (macaroane
  • spaghete
  • melcisori etc.)
  • 750 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 catei usturoi
  • 400 g sunca
  • 250 ml smantana subtire
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura cu varf faina
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Diana Sirghi

Diana Sirghi (Bucatar)

Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu smantana