autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Paste cu sunca si sos de smantana

Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 6 portii:, 750 g paste (macaroane, spaghete, melcisori etc.), 750 g ciuperci proaspete, 100 g unt, 50 ml vin alb sec, 5 catei usturoi, 400 g sunca, 250 ml smantana subtire, 250 ml lapte, 1 lingura cu varf faina, 200 g cascaval, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim in unt, intr-o tigaie mai mare, 5 catei de usturoi zdrobiti sau taiati feliute foarte subtiri, apoi adaugam ciupercile feliate, stropim cu vin alb si lasam cca. 5 minute sa se caleasca. Separat, intr-o oala, punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare. Amestecam sunca taiata cubulete, smantana, faina si laptele si le turnam peste ciuperci, radem cascavalul deasupra, dam focul mic si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana ce se ingroasa sosul, amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii. Condimentam, scurgem pastele de apa, turnam sosul deasupra si servim fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipote si inimioare de curcan rasol

Pipotele si inimioarele se spala ,se curata de eventuale pielite si se pun la fiert . Dupa ce se

8 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Pipotele si inimile de curcan se curata,se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Diana Sirghi

    Diana Sirghi (Bucatar) , 19 februarie 2014

    Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 750 g paste (macaroane
  • spaghete
  • melcisori etc.)
  • 750 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 catei usturoi
  • 400 g sunca
  • 250 ml smantana subtire
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura cu varf faina
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Diana Sirghi

Diana Sirghi (Bucatar)

Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de curcan