autor:

» » Mancaruri cu carne

Paste cu sunca si sos de smantana

Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 6 portii:, 750 g paste (macaroane, spaghete, melcisori etc.), 750 g ciuperci proaspete, 100 g unt, 50 ml vin alb sec, 5 catei usturoi, 400 g sunca, 250 ml smantana subtire, 250 ml lapte, 1 lingura cu varf faina, 200 g cascaval, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim in unt, intr-o tigaie mai mare, 5 catei de usturoi zdrobiti sau taiati feliute foarte subtiri, apoi adaugam ciupercile feliate, stropim cu vin alb si lasam cca. 5 minute sa se caleasca. Separat, intr-o oala, punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare. Amestecam sunca taiata cubulete, smantana, faina si laptele si le turnam peste ciuperci, radem cascavalul deasupra, dam focul mic si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana ce se ingroasa sosul, amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii. Condimentam, scurgem pastele de apa, turnam sosul deasupra si servim fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Diana Sirghi

    Diana Sirghi (Bucatar) , 19 februarie 2014

    Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 750 g paste (macaroane
  • spaghete
  • melcisori etc.)
  • 750 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 catei usturoi
  • 400 g sunca
  • 250 ml smantana subtire
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura cu varf faina
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Diana Sirghi

Diana Sirghi (Bucatar)

Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada de pui in foi de placinta