autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Paste cu sunca si sos de smantana

Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 6 portii:, 750 g paste (macaroane, spaghete, melcisori etc.), 750 g ciuperci proaspete, 100 g unt, 50 ml vin alb sec, 5 catei usturoi, 400 g sunca, 250 ml smantana subtire, 250 ml lapte, 1 lingura cu varf faina, 200 g cascaval, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim in unt, intr-o tigaie mai mare, 5 catei de usturoi zdrobiti sau taiati feliute foarte subtiri, apoi adaugam ciupercile feliate, stropim cu vin alb si lasam cca. 5 minute sa se caleasca. Separat, intr-o oala, punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare. Amestecam sunca taiata cubulete, smantana, faina si laptele si le turnam peste ciuperci, radem cascavalul deasupra, dam focul mic si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana ce se ingroasa sosul, amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii. Condimentam, scurgem pastele de apa, turnam sosul deasupra si servim fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Rulou de vitel umplut cu surimi si creveti, pe cartofi noi si jus de vin rosu si raci

Carnea tocata se condimenteaza, se amesteca cu crevetii tocati cu cutitul, ierburile tocate. Se framanta

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

Fasole cu costita si orez alb(Feijoada de Entercosto)

1)Condimenteaza costita cu putina sare,piper,pasta de ardei si usturoiul tocat.Se lasa la rece cel

3 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Diana Sirghi

    Diana Sirghi (Bucatar) , 19 februarie 2014

    Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 750 g paste (macaroane
  • spaghete
  • melcisori etc.)
  • 750 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 catei usturoi
  • 400 g sunca
  • 250 ml smantana subtire
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura cu varf faina
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Diana Sirghi

Diana Sirghi (Bucatar)

Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Snitele din aripioare de pui