autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Paste cu sunca si sos de smantana

Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 6 portii:, 750 g paste (macaroane, spaghete, melcisori etc.), 750 g ciuperci proaspete, 100 g unt, 50 ml vin alb sec, 5 catei usturoi, 400 g sunca, 250 ml smantana subtire, 250 ml lapte, 1 lingura cu varf faina, 200 g cascaval, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Calim in unt, intr-o tigaie mai mare, 5 catei de usturoi zdrobiti sau taiati feliute foarte subtiri, apoi adaugam ciupercile feliate, stropim cu vin alb si lasam cca. 5 minute sa se caleasca. Separat, intr-o oala, punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare. Amestecam sunca taiata cubulete, smantana, faina si laptele si le turnam peste ciuperci, radem cascavalul deasupra, dam focul mic si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana ce se ingroasa sosul, amestecand sa nu se prinda de fundul tigaii. Condimentam, scurgem pastele de apa, turnam sosul deasupra si servim fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de Pui

Ciulama de Pui

Legumele se curata se spala si se pun la fiert se taie in bucati mai mari, deoarece ne trebuie decat

3 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu sos de rodii

Piept de pui cu sos de rodii

Pregatim carnea: Se spala feliile de piept si se pun la scurs, le stropim cu sare si piper si le

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Diana Sirghi

    Diana Sirghi (Bucatar) , 19 februarie 2014

    Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 750 g paste (macaroane
  • spaghete
  • melcisori etc.)
  • 750 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 catei usturoi
  • 400 g sunca
  • 250 ml smantana subtire
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura cu varf faina
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Diana Sirghi

Diana Sirghi (Bucatar)

Am gatit reteta, este foarte buna !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
pui la punga maggi cu legume fierte pe abur