Paste la cuptor cu sos de rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste la cuptor cu sos de rosii

Ingrediente

  • 180gr paste scurte
  • o conserva de 400gr rosii cuburi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat sau cateva frunze proaspete
  • sare
  • piper
  • 200gr cascaval vegetal
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Se fierb pastele dupa instrunctiunile de pe pachet. Eu am folosit fussili, dar se pot folosi orice tip de paste scurte. Intre timp, intr-o alta oala/tigaie, se pun condimentele, usturoiul si rosile si se lasa sa fiarba cam 4-5minute (atentie sa nu scada prea mult). Optional pentru cine ii place se poate adauga putin chilli sau paprika.

Cand sosul e gata, sigur au fiert si pastele. Le amestecam si punem intr-o tava termorezistenta sau o tava mai micuta (a mea cred ca are 10/20). Deasupra se rade cascavalul si se da la cuptor pana se topeste cascavalul, intre 5 si 10 minute in functie de tipul folosit. daca nu se tine post se poate folosi si alt tip de branza gen mozzarela sau parmezan.

Si gata! Serviti si va bucurati de o masa delicioasa si rapida!

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise