autor:

gheli1

» » Paste si pizza

Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 20 aprilie 2012

Ingrediente
500 gr macaroane groase, 500 gr carne tocata de vita, 1 ceapa mare, 1 cutie de rosii taiate marunt(sau 2 rosii date pe razatoare), sare, dupa gust, ulei de masline, crema bechamel:, 1 lt lapte, 1 lingurita de zahar, 4 linguri de unt de masa, 2 oua intregi sau 4 galbenusuri, 5 linguri pline ( nu cu varf )de faina, sare ,piper ,dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane sa nu se lipeasca

-se curata ceapa ,se taie marunt, se caleste in apa si se agauga ulei ,se prajeste putin se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita sa se faca tare marunta tocatura

-se adauga rosiile ,se fierb pana sant gatite la punctul de mancat

-se adauga sare si piper dupa gust

-se aseaza si tocatura in tava cu macaroanele ,se amesteca si se intinde in toata tava la aceasi inatlime

-se depune pe deasupra creama bechamel(prepararea in delalii este descrisa mai jos)

-se pune putin cascaval ras pe deasupra

-se coace la un cuptor de 190 pana se rumeneste

CREMA:

-se fierbe laptele,se lasa o ceasca rece la o parte si se amesteca cu faina pana se diluaza

-se adauga in cratita cu laptele zaharul,sarea,piperul,untul,cand da in clocot se adauga faina diluata in laptele rece si se amesteca continu sa nu se prinda si sa nu faca cocolosi,cand se ingroasa se lasa 3 minute la fiert si se trage de pe foc

-cand se raceste putin se adauga ouale( la acest puct este gata de folosit )
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio (macaroane cu carne tocata )" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu vinete

Pizza cu vinete

Cerni faina intr-un castron, faci o gropita in mijloc unde pui drojdia; peste drojdie presari putin

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza
Lasagna

Lasagna

Am pus 2 catei de usturoi la calit, iar cand si-au schimbat culoarea i-am scos. Am adaugat ceapa

2 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o ieri (cu spaghete) si s-a mancat imediat. Toata lumea a apreciat-o.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr macaroane groase
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie de rosii taiate marunt(sau 2 rosii date pe razatoare)
  • sare, dupa gust
  • ulei de masline
  • crema bechamel:
  • 1 lt lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de unt de masa
  • 2 oua intregi sau 4 galbenusuri
  • 5 linguri pline ( nu cu varf )de faina
  • sare ,piper ,dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Fettuccine cu carnati si bureti