Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Ingrediente

  • 500 gr macaroane groase
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie de rosii taiate marunt(sau 2 rosii date pe razatoare)
  • sare,piper dupa gust
  • ulei de masline
  • crema bechamel:
  • 1 lt lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 linguri de unt de masa
  • 2 oua intregi sau 4 galbenusuri
  • 5 linguri pline ( nu cu varf )de faina
  • sare ,piper ,dupa gust

Mod de preparare

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane sa nu se lipeasca

-se curata ceapa ,se taie marunt, se caleste in apa si se agauga ulei ,se prajeste putin se adauga carnea tocata si se apasa cu furculita sa se faca tare marunta tocatura

-se adauga rosiile ,se fierb pana sant gatite la punctul de mancat

-se adauga sare si piper dupa gust

-se aseaza si tocatura in tava cu macaroanele ,se amesteca si se intinde in toata tava la aceasi inatlime

-se depune pe deasupra creama bechamel(prepararea in delalii este descrisa mai jos)

-se pune putin cascaval ras pe deasupra

-se coace la un cuptor de 190 pana se rumeneste

CREMA:

-se fierbe laptele,se lasa o ceasca rece la o parte si se amesteca cu faina pana se diluaza

-se adauga in cratita cu laptele zaharul,sarea,piperul,untul,cand da in clocot se adauga faina diluata in laptele rece si se amesteca continu sa nu se prinda si sa nu faca cocolosi,cand se ingroasa se lasa 3 minute la fiert si se trage de pe foc

-cand se raceste putin se adauga ouale( la acest puct este gata de folosit )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise