autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Pastrama din piept de curcan

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
1piept de curcan de 2kg, , ptr marinada lichida, 4linguri zahar brun, 4linguri sare groasa de bucatarie, 4catei de usturoi, 2foi de dafin, 1lingura piper boabe, 1lingura paprica rosie nu iute, 1l+1/4 apa, , ptr marinada umeda, 4linguri miere, 3linguri mustar, 1catel de usturoi, 1lingura de sare groasa, , ptr ambalajul pieptului dupa marinada inainte de afumare, 2linguri boabe de coriandu macinate, 1lingurita piper alb macinat, 1lingurita de thimin uscat, 1lingura de paprica rosie, 2linguri usturoi uscat boabe, , ptr alta varianta de ambalaj., 2linguri de usturoi uscat boabe(daca nu gatiti merge bine mujdei de usturoi ), 1lingurita ghimbir uscat macinat, 1lingurita piper alb macinat, 1lingura de zahar brun.

Dificultate: Medie Timp: 3h

29 voturi

Mod de preparare

Intii curatam pieptul de grasimi sau piele si il clatim bine.

ptr marinada lichida
Se pun toate componentele in oala si lasam sa dea un clocot dupa care luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine.Intr-o punga mare sau ocutie de plastic punem bucata de piept de curcan in punga sau cutie si turnam lichidul marinadei peste carne inchidem bine si-l lasam la frigider ptr 48 de ore.

ptr marinada umeda
Intr-un bol punem usturoi zdrobit,miere,sare,si mustar si amestecam bine.Luam pieptul de curcan si ungem cu aceasta marinada peste tot si masam putin dupa care il punem intr-o punga de naylon sau o cutie cu capac care se inchide bine si lasam la frigider ptr 48 de ore.

Dupa 48 de ore se scoate pieptul se usuca de lichid si se unge cu continutul ambalajului peste tot si se maseaza usor. Inainte de a pune in cuptor se inveleste cu o foaie de pergament dupa care cu 3foi de aluminium una peste cealalta sa fie invelit bine caci asta ii da posibilitatea sa se coaca in aburii marinadei si ramine fraged si nu uscat. Se pune la afumare in cuptor pe care la-m incalzit dinainte la 100-120 de grade si lasam 2 ore -21/2 ore sau pina ce temperatura pastramei ajunge la 76 de grade.Cine nu are termometru ptr carne se poate verifica cu un cutit ascutit bagat in carne se numara pina la 3 daca lama cutitului este fierbinte este gata.Se scoate din cuptor si se lasa invelit inca o ora.Iese o pastrama gustoasa si frageda si ptr cine nu are posibilitati de afumatoare sa faca pastrama de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu masline

Peste la cuptor cu masline

Intr-un bol se pune uleiul ,paprica iute,sare, piper.Se amesteca totul si se unge pestele cu uleiul

7 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Se fierbe orezul dupa ce l-am spalat bine, dupa indicatiile de pe punga.La acest orez am adaugat

3 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    maria (Bucatar sef):

    Am facut si eu pastrama asta. Cu aceleasi ingrediente si in aceeasi caserola am facut o bucata piept curcan si o bucata pulpa porc. Am tinut-o la cuptor 3 ore, invelite bine bine. Carnea moale, suculenta. Cam dulce dupa gustul meu. Data viitoare voi pune mai putin zahar, miere.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marioara Efimov , 02 iulie 2013

    f gustos

  • Fara foto

    GRITCAN ALEXSANDRU , 28 mai 2010

    SUPER DE GUSTOS

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    INTERESANT!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2009

      Draga costy1969 Daca pun pastrama in cuptor nu se cheama ca o fierb, pastrama se coace dar foaia de aluminium nu lasa ca pastrama sa se usuce.Eu stiu ca la afumare se pun tot felul de lemne sau inca mirodenii,dar asta e o varianta a pregatirii pastramei,iar cei care nu au posibilitatea de a afuma pot pregati in cuptor.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      impropriu spus la afumare,se pune in cuptor la fiert in folie de aluminiu cu condimente,nu reiese din reteta cu ce se afuma.ingredientele pentru pastrama sunt ok.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Am pregatit de citeva ori reteta asta iese foarte bine in cuptor caci nu am unde sa afumez afara caci stau la bloc.Dar pastrama iese frageda si nu uscata.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte bine arata produsul finit,daca stateam la curte poate faceam asa......mai bine cumpar decat sa-mi iasa cine stie ce.Felicitari pentru reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Felicitari! Multumesc pentru idee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

29 voturi

Ingrediente

  • 1piept de curcan de 2kg
  • ptr marinada lichida
  • 4linguri zahar brun
  • 4linguri sare groasa de bucatarie
  • 4catei de usturoi
  • 2foi de dafin
  • 1lingura piper boabe
  • 1lingura paprica rosie nu iute
  • 1l+1/4 apa
  • ptr marinada umeda
  • 4linguri miere
  • 3linguri mustar
  • 1catel de usturoi
  • 1lingura de sare groasa
  • ptr ambalajul pieptului dupa marinada inainte de afumare
  • 2linguri boabe de coriandu macinate
  • 1lingurita piper alb macinat
  • 1lingurita de thimin uscat
  • 1lingura de paprica rosie
  • 2linguri usturoi uscat boabe
  • ptr alta varianta de ambalaj.
  • 2linguri de usturoi uscat boabe(daca nu gatiti merge bine mujdei de usturoi )
  • 1lingurita ghimbir uscat macinat
  • 1lingurita piper alb macinat
  • 1lingura de zahar brun.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

GRITCAN ALEXSANDRU

SUPER DE GUSTOS

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Cod in crusta de malai si legume la abur