autor:

Fara foto

» » Fripturi

Pastrama oaie - mia

Autor: cam (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cam (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
carne oaie, pulpa de la oaie intre 15-20kg are carnea buna si nu pielite, , Pt. bait: cimbru, piper, sare, iute vin rosu apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Se felieaza carnea, scotand eventualele pielite, iar cele care nu se pot se taie crestand din loc in loc, pt. a putea fi mancate usor. Intr-un vas se amesteca 1 la 1 cantitate vin cu apa (daca aveti vin puteti pune numai vin )si condimentele in ce cantitati doriti, puneti carnea in vas, carnea trebuie sa fie acoperita de bait. Daca este cald bagati vasul la frigider neaparat acoperit pt. ca vinul da miros in frigider si amestecati o data pe zi carnea in vas timp de 4,5 zile.



Inainte de a le pregati pe gratar lasati la scurs carnea 3, 4 ore. Pe timp de iarna eu o atarn in balcon in drptul geamului sa o ia si vantul. Daca dorit se poate prepara si la tigaie cu putina apa, aici carnea nu trebuie scursa pt ca se va face in suc propriu doar adaugand din cand in cand apa pana se fragezeste carnea. Acest sos este excelent. Pofta buna!



Tips: carnea pusa in bait si scursa poate fi pastrata si la congelator si un an de zile. Eu folosesc numai vin natural la felierea carnii, nu las prea multa grasime pe ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama oaie - mia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de pui cu stafide, ananas si carnati

Friptura de pui cu stafide, ananas si carnati

Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cartofii curatati si taiati in 4, peste ei bucatile de carne

9 voturi    7 comentarii
1h
Fripturi
Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.

Tăiaţi carnea şi cârnaţii în cuburi potrivit de mari. Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • carne oaie
  • pulpa de la oaie intre 15-20kg are carnea buna si nu pielite
  • Pt. bait: cimbru
  • piper
  • sare, iute vin rosu apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Frigare din muschiuleti de porc