autor:

cartederetete.ro

» » , Mancaruri cu peste, Salate

Pastrav la cuptor cu salata marocana de morcovi si naut

Autor: cartederetete.ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cartederetete.ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
2 pastravi mari, 1 lamaie, sare grunjoasa, ulei de masline, 100 ml vin alb, Pentru salata de morcovi si naut:, 1 cutie de naut (400 g), 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 lingurita de chimion macinat, zeama de la o jumatate de lamai, sare, dupa gust, piper negru proaspat macinat, 1 lingurita de menta uscata, fulgi de fistic pentru ornare

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Salata: Preincalzim cuptorul. Pregatim ingredientele.

Morcovii se curata si se spala si se taie in betigase mai groase. Nautul se scurge de lichid.

Se pun intr-o tava morcovii, nautul si se presara cu chimion. Se stropeste cu o lingura de ulei de masline, se adauga sare si piper dupa gust si se da tava la cuptor 30 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga sucul de lamaie si menta. Se amesteca bine si se da la frigider 30 de minute. Se scoate din frigider cu o ora inainte de a servi.

Pastravii: Pestele se curata de solzi, de maruntaie si se spala bine sub jet de apa rece. Se usuca pe prosoape de unica folosinta. Se presara sare grunjoasa in interior si exterior.

Se pune intr-o tava ulei, se aseaza cele doua bucati de pastravi si se da tava la cuptor. Dupa ce pestele a prins o crusta, se stropeste cu zeama de lamaie si cu vinul alb.

Se tine tava la cuptor cam 20-30 de minute.



Se aseaza salata de morcovi cu naut pe platou, se stropeste cu putin ulei de masline extra virgin si se presara cu fulgi de fistic. In mijloc se aseaza pastravii si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu salata marocana de morcovi si naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Salata orientala, reinterpretata, cu cartofi noi

Spalati bine cartofii si taiati-i in 4 sau in 2 daca sunt mai mici; Puneti-i la fiert in apa cu

4 voturi    0 comentarii
30 min
Salate
Guacamole

Guacamole

Pentru un mic dejun usor si sanatos, acest guacamole este perfect. Se curata ceapa si se taie marunt.

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 pastravi mari
  • 1 lamaie
  • sare grunjoasa
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • Pentru salata de morcovi si naut:
  • 1 cutie de naut (400 g)
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • zeama de la o jumatate de lamai
  • sare
  • dupa gust
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de menta uscata
  • fulgi de fistic pentru ornare

Raporteaza reteta

Retete
de cartederetete.ro
Faloodeh

Faloodeh

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se

4 voturi    3 comentarii
4h
Inghetate
Faloodeh cu mere

Faloodeh cu mere

Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Ficatei prajiti

Ficatei prajiti

Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Salata alba Salata alba

Pieptul de pui se desface si se taie felii si apoi cuburi, sunca se taie cuburi mici, castravetii se taie felii subtiri si se pun intr-un

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul la conserve se mentine destul de bine, din punct de vedere al nutrientilor, existand o pierdere de maximum 15% de vitamine fata

2 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Salata Mea a la Russe