autor:

cartederetete.ro

» » , Mancaruri cu peste, Salate

Pastrav la cuptor cu salata marocana de morcovi si naut

Autor: cartederetete.ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cartederetete.ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
2 pastravi mari, 1 lamaie, sare grunjoasa, ulei de masline, 100 ml vin alb, Pentru salata de morcovi si naut:, 1 cutie de naut (400 g), 2 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 lingurita de chimion macinat, zeama de la o jumatate de lamai, sare, dupa gust, piper negru proaspat macinat, 1 lingurita de menta uscata, fulgi de fistic pentru ornare

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Salata: Preincalzim cuptorul. Pregatim ingredientele.

Morcovii se curata si se spala si se taie in betigase mai groase. Nautul se scurge de lichid.

Se pun intr-o tava morcovii, nautul si se presara cu chimion. Se stropeste cu o lingura de ulei de masline, se adauga sare si piper dupa gust si se da tava la cuptor 30 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga sucul de lamaie si menta. Se amesteca bine si se da la frigider 30 de minute. Se scoate din frigider cu o ora inainte de a servi.

Pastravii: Pestele se curata de solzi, de maruntaie si se spala bine sub jet de apa rece. Se usuca pe prosoape de unica folosinta. Se presara sare grunjoasa in interior si exterior.

Se pune intr-o tava ulei, se aseaza cele doua bucati de pastravi si se da tava la cuptor. Dupa ce pestele a prins o crusta, se stropeste cu zeama de lamaie si cu vinul alb.

Se tine tava la cuptor cam 20-30 de minute.



Se aseaza salata de morcovi cu naut pe platou, se stropeste cu putin ulei de masline extra virgin si se presara cu fulgi de fistic. In mijloc se aseaza pastravii si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu salata marocana de morcovi si naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate
Salata de mei cu legume coapte

Salata de mei cu legume coapte

Legumele se spala, se curata si se taie bucati potrivite. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h
Salate
Salata de boeuf-fara carne

Salata de boeuf-fara carne

Radacinoasele se curata de coaja, se spala si se pun la fiert. Mazarea(daca este cruda) se pune

3 voturi    0 comentarii
45 min
Salate
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2 pastravi mari
  • 1 lamaie
  • sare grunjoasa
  • ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • Pentru salata de morcovi si naut:
  • 1 cutie de naut (400 g)
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • zeama de la o jumatate de lamai
  • sare
  • dupa gust
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita de menta uscata
  • fulgi de fistic pentru ornare

Raporteaza reteta

Retete
de cartederetete.ro
Faloodeh

Faloodeh

Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se

3 voturi    3 comentarii
4h
Inghetate
Faloodeh cu mere

Faloodeh cu mere

Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Ficatei prajiti

Ficatei prajiti

Se spala ficatul si se pune la scurs. Intr-un bol se amesteca oul cu laptele si se adauga ficatul. Intr-o

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate

Paste cu dovlecei si ciuperci Paste cu dovlecei si ciuperci

Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate) 10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)

Chiftelele cu susan: se amesteca carnea tocata cu 1 cartof fiert dat pe razatoare, cu condimentele si oul batut, se dau prin faina si

219 voturi    50 comentarii
6h 30 min
Aperitive
Salata cu dovlecei pane si sos tartar