autor:

Cocktail of Senses

» » Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume

Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cocktail of Senses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
Pentru 2 portii: , , 2 pastravi eviscerati, 2 catei de usturoi, 4 felii de lamaie, orez salbatic, 1ceapa, putina telina, 1 morcov, 1 ardei kapia, cimbru, patrunjel, sare de mare, piper, ulei de masline, 1 cubulet de unt, 1 lingurita curry, , Pentru sosul de lamaie: , , coaja de la 5 lamai, 50 ml ulei masline, 50 ml apa, un varf lingurita sare, un varf lingurita zahar, zeama de la jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Astazi va propun o idee de masa de pranz foarte usoara si sanatoasa: pastrav la cuptor, alaturi de care am servit un orez salbatic cu legume. Am servit pestele alaturi de un sos special de lamaie. Ce ziceti? V-am facut pofta? :)



Vom incepe mai intai cu sosul de lamaie, pentru ca aveti putin de munca la el. Folosind un peeler luati coaja de la 5 lamai spalate in prealabil. Incercati sa nu decojiti si partea alba.



Fierbeti coaja de lamaie in 5-6 ape. Acest procedeu este necesar pentru a lua din amareala si ceara de pe coaja lamaiei. Cand apa fierbe, introduceti coaja de lamaie si lasati-o sa fiarba 1 minut, maxim 2.



Dupa aceea adaugati toate ingredientele intr-un mixer vertical si amestecati timp de 2-3 minute pana ce obtineti un sos fin.



Acum ca sosul este gata va puteti apuca de peste. Condimentati pastravii cu sare mare, piper, cimbru, iar in taietura de pe abdomen introduceti usturoi maruntit si cate 2 felii de lamaie si patrunjel. Introduceti fiecare peste in folie de aluminiu unsa cu ulei de masline si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 35 minute. Dupa 20 de minute desfaceti folia de aluminiu pentru a se rumeni putin pestele la exterior.



Pentru orez trebuie sa fierbeti orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat caliti in ulei de masline si putin unt ceapa, morcovul si telina taiate cubulete micute. Focul trebuie sa fie mic pentru a nu se arde legumele. Dupa 10 minute puteti adauga si ardeiul kapia taiat cubulete. Apoi adaugati si orezul si condimentati cu sare si curry dupa gust. Amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.



Pofta buna!



Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hamsii la grill

Hamsii la grill

1. Se curata hamsia de intestine, se spala si se lasa la surs. 2. Dupa ce s-a scurs se condimenteaza

15 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar

Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar

Se curata pestele, se taie in bucati mai mari, se pune la scurs, se da apoi cu sare, se tavalaeste

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii: 
  • 2 pastravi eviscerati
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • orez salbatic
  • 1ceapa
  • putina telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • cimbru
  • patrunjel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 lingurita curry
  • Pentru sosul de lamaie: 
  • coaja de la 5 lamai
  • 50 ml ulei masline
  • 50 ml apa
  • un varf lingurita sare
  • un varf lingurita zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cocktail of Senses
Quiche cu mazare, rucola si Brie

Quiche cu mazare, rucola si Brie

Pentru aluat trebuie sa amestecati foarte bine, folosind ambele maini, faina cu untul si sarea, pana

4 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui si broccoli

Rulada de pui si broccoli

Imi plac ruladele deoarece, cu putina imaginatie, poti crea o multime de umpluturi. Astazi am folosit

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Fructe de mare cu usturoi