autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu sos la Dubletta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Ingrediente
2 pastravi proaspeti, 2 linguri unt, 500 g smantana, faina de porumb, 2 linguri whisky, 50 ml vin, sare, piper, enibahar, oregano, foaie de dafin, o ceapa mica, 2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Pastravul curatat, se trece prin faina de porumb, se prajeste foarte usor pe ambele parti cat sa faca o crusta.
Sosul:
Incingi vasul, adaugi smantana, ceapa intreaga si usturoiul. Cand smantana clocoteste, adaugi in ploaie 3 linguri de faina de porumb, vinul, condimentele si whisky. Imediat ce se indeseste sosul, scoti foaia de dafin ceapa si usturoiul. Acoperi pestele cu sosul obtinut, lasi 5 minute sa clocoteasca impreuna. Daca sosul e prea consistent, mai adaugi putin vin sau lapte. Servesti cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos la Dubletta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Un peste pe care eu il ador.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Iar eu, dar nu ma pot abtine, arata f bine si e foarte sanatos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Este foarte bun, aspectuos!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, mi-ai facut pofta, am salvat reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Fecilitari arata foarte bine si sunt sigura ca este o bunatate.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Superbă reţetă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2 pastravi proaspeti
  • 2 linguri unt
  • 500 g smantana
  • faina de porumb
  • 2 linguri whisky
  • 50 ml vin
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • oregano
  • foaie de dafin
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Un peste pe care eu il ador.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scrumbie la cuptor