autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Pastrav cu sos la Dubletta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 noiembrie 2009

Ingrediente
2 pastravi proaspeti, 2 linguri unt, 500 g smantana, faina de porumb, 2 linguri whisky, 50 ml vin, sare, piper, enibahar, oregano, foaie de dafin, o ceapa mica, 2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Pastravul curatat, se trece prin faina de porumb, se prajeste foarte usor pe ambele parti cat sa faca o crusta.
Sosul:
Incingi vasul, adaugi smantana, ceapa intreaga si usturoiul. Cand smantana clocoteste, adaugi in ploaie 3 linguri de faina de porumb, vinul, condimentele si whisky. Imediat ce se indeseste sosul, scoti foaia de dafin ceapa si usturoiul. Acoperi pestele cu sosul obtinut, lasi 5 minute sa clocoteasca impreuna. Daca sosul e prea consistent, mai adaugi putin vin sau lapte. Servesti cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos la Dubletta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tortellini cu cod pane

Tortellini cu cod pane

Punem sare si piper peste Cod si lasam 10 min. Trecem prin faina si prajim in 5 linguri ulei pana

13 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

Filete de Merluccius cu orez de rosii (Filetes de Pescada c/ arroz de tomate)

1)Fileurile se cond. cu sare si piper, usturoiul,sucul de lãmâie si vinul (am pus rosé). Se lasã

5 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Un peste pe care eu il ador.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Iar eu, dar nu ma pot abtine, arata f bine si e foarte sanatos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

    Este foarte bun, aspectuos!

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, mi-ai facut pofta, am salvat reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Fecilitari arata foarte bine si sunt sigura ca este o bunatate.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Superbă reţetă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2 pastravi proaspeti
  • 2 linguri unt
  • 500 g smantana
  • faina de porumb
  • 2 linguri whisky
  • 50 ml vin
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • oregano
  • foaie de dafin
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Un peste pe care eu il ador.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Macrou la cuptor cu garnitura de orez si cartofi