autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu peste

Pastrav la tava cu legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2009

Ingrediente
1-2 pastravi, 2 rosii, 50 g telina, 50 g dovlecel, cateva frunze de spanac, loboda sau stevie, cateva frunze de patrunjel sau telina, 1 morcov, 1 ceapa, 7-8 catei de usturoi, 2-3 felii de lamaie, 100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar), 50 ml ulei, 2-3 linguri ulei de masline, sara, curry, piper, paprika (condimente pentru peste, concentrat de ciuperci)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

68 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper, concentrat, condimente pentru peste.
Intr-o tava lunga se pun pestii pe un pat de frunze. In interiorul pestilor introduceti bucati de ceapa, morcov, telina. Inveliti pestii cu felii de rosii si dovlecel. Adaugati in tava restul legumelor taiate bucati mari si 4-5 catei de usturoi necuratat, zdrobit cu latul cutitului. Condimentati si legumele, adaugati 300 ml apa cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea pestilor, adaugati uleiul si acoperiti tava cu folie de aluminiu (staniol). Dati la cuptor la foc mediu 30-40 minute.
Scoateti tava, descoperiti-o, adaugati vinul (apa cu otet si zahar), adaugati daca mai este nevoie sare, piper, frunzele de telina sau de patrunjel. Dati la cuptor descoperit inca 30 minute si este gata.
Asezati pestii pe platou, trageti de pe ei feliile de rosii si dovlecei si decorati-i cu feliute de usturoi si de lamaie. Asezati pe platou legume si turnati sos din tava. Decorati cu cateva frunze verzi (patrunjel, telina, spanac, etc.).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tava cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Foarte bun,legumele ii confera un gust deosebit !

  • Geanina

    Geanina (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Am testat reteta si a iesit delicios.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte buna reteta ! O salvez !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Pastravul e pestele meu preferat, imi place reteta ta, o sa o increc si eu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      bun si gustos,felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Multumesc, Mariana. Sa imi spui cum a iesit.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Petru ca azi e dezlegare la peste si ieri am luat pastrav, am s[ pregatesc reteta ta Doina!

    • Mari (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Arata nemaipomenti! Pun pariu ca e o minunatie, felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc de aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Zece cu felicitari!!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O reteta extraordinara,prezentata foarte bine;deci ai nota maxima.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Bineinteles. Crap, salau, stiuca sau dorada. Merge si macrou sau hering, dar se pune mai mult dafin, piper si otet pentru ca sa para un pic marinat.

    • kiki cris , 10 iulie 2009

      Nu este chiar un comentariu, mai degraba o intrebare: poate fi inlocuit pastravul cu un alt peste, la aceasta reteta?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Vai, nu stiu ce s-a intamplat. A pus pozele alandala. Eu le-am trimis intr-o anumita ordine si le-a amestecat aiurea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

68 voturi

Ingrediente

  • 1-2 pastravi
  • 2 rosii
  • 50 g telina
  • 50 g dovlecel
  • cateva frunze de spanac
  • loboda sau stevie
  • cateva frunze de patrunjel sau telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2-3 felii de lamaie
  • 100 ml vin alb (apa cu 2 linguri de otet si o lingurita de zahar)
  • 50 ml ulei
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sara
  • curry
  • piper
  • paprika (condimente pentru peste
  • concentrat de ciuperci)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun,legumele ii confera un gust deosebit !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste cu pasta harissa