autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 400g branza de vaca, 400g unt sau margarina, 400g faina, sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale)., Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider minim 1 ora. Se poate tine si de pe o zi pe alta daca nu va e urgent sa faceti reteta. Se intinde apoi o foaie subtire, se ruleaza si se intinde din nou intr-o foaie subtire . Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de umplutura pe o margine a fiecarui patratel de aluat, se aduce marginea goala peste cea cu umplutura, se lipesc bine marginile cu dintii unei furculite si se pun in tava cu hartie de copt.
Se coc pana devin aurii.
Se pot unge cu ou deasupra daca doriti-eu nu le0am facut pt ca se rumenesc si fara.
Este un aluat care aduce cu cel de foietaj cumparat.
Reteta de aluat o am de pe blogul Amaliei cu mii de multumiri.
Aluat puteti face mai mult sau mai putin, in functie de cate pateuri doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza si marar

Pateuri cu branza si marar

Intrun bol amestecam branza, mararul si ouale. Intindem amestecul pe foaia de placinta si rulam cu

7 voturi    11 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Pateuri si covrigei cu branza

Pateuri si covrigei cu branza

Din branza, unt, ou si faina se obtine o coca pe care o lasam la frigider pentru o ora.Batem aluatul

6 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Ungureanu , 11 septembrie 2013

    pateurile cu brinza sint preferatele mele imi place sa le fac dar sa si le maninc atunci cind le maninc uit complect de dieta de slabire si imi da inima ghes si la o bere ca se cere si merge de minune.

  • Fara foto

    burdulea maria elna , 28 septembrie 2009

    foarte frumos, gustos!

  • Fara foto

    Nadia , 28 septembrie 2009

    Doamna Valentina, ma bucur ca v-au placut!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Delicioase si aspectuoase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      Am pregatit aceste pateuri si sunt delicioase...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Arata super,reteta salvata!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Nadia eu nu stiu daca am inteles bine si te rog sa ma ierti daca gresesc dar branza de vaca se pune in aluat?

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Mai nou "fac" acesta reteta din pachet-pateurile se gasesc gata preparate, de cumparat- si sunt foarte bune-cu nuca, branza sarata sisau dulce, mar, etc. Pe cele sarate le ung cu ou si presar cascaval ras, pe cele dulci cu lapte batut cu zahar-si gata! Nu mai trebuiesc decat coapte...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Asa mi se pare mereu si mie, ce a facut altul arata mai bine. La urma urmei, gustul conteaza! Prezentarea are si ea meritul ei bineinteles(nu vreau sa supar pe nimeni).

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Sunt foare bune.Si eu fac reteta asta. Ale voastre sunt foarte aratoase si sigur mai bune. Mereu ce vezi in alta parte e mai bun.

    • Fara foto

      Nadia , 27 august 2009

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Sunt tare gustoase,iar acest aluat ti se topeste in gura...Imi pare rau ca nu am avut cu ce sa le fotografiez cand le-am pregatit sa-ti trimit o poza...Multumesc pentru reteta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Arata bine si pateurile Nadiei, dar si ale lui Sidy.

    • Fara foto

      carisma , 21 august 2009

      E super reteta eu am facut mai demult dar acum cand am vazut mi-am amintit e simplu de retinut cantitatile sunt identice si am facut si eu .E foarte bune si merita incercat .Temperatura trebuie sa fie mare ca sa iasa bine. Felicitari pt reteta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Nadia minunata reteta ta !!! O fac si eu destul de des cu branza sarata si cu marar verde....Imi lasa gura apa...Bravo !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 400g branza de vaca
  • 400g unt sau margarina
  • 400g faina
  • sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale).
  • Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elna

foarte frumos, gustos!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine rapida