Autor:
Czompa (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 august 2009
Ingrediente
Pentru aluat: 400g branza de vaca, 400g unt sau margarina, 400g faina, sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale)., Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat foarte bine(se poate folosi robotul) si se tine la frigider minim 1 ora. Se poate tine si de pe o zi pe alta daca nu va e urgent sa faceti reteta. Se intinde apoi o foaie subtire, se ruleaza si se intinde din nou intr-o foaie subtire . Se taie in patrate, se pune cate o lingurita de umplutura pe o margine a fiecarui patratel de aluat, se aduce marginea goala peste cea cu umplutura, se lipesc bine marginile cu dintii unei furculite si se pun in tava cu hartie de copt.
Se coc pana devin aurii.
Se pot unge cu ou deasupra daca doriti-eu nu le0am facut pt ca se rumenesc si fara.
Este un aluat care aduce cu cel de foietaj cumparat.
Reteta de aluat o am de pe blogul Amaliei cu mii de multumiri.
Aluat puteti face mai mult sau mai putin, in functie de cate pateuri doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem
1 vot
0 comentarii
1h 15 min
Aluatul: se pune apa cu margarina pe foc,pana se topeste margarina. Intr-un vas se cerne faina si
6 voturi
2 comentarii
45 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Vekas (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009
Delicioase si aspectuoase...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009
Am pregatit aceste pateuri si sunt delicioase...
vera (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Arata super,reteta salvata!
fragolina bianca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Nadia eu nu stiu daca am inteles bine si te rog sa ma ierti daca gresesc dar branza de vaca se pune in aluat?
Ramona (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Mai nou "fac" acesta reteta din pachet-pateurile se gasesc gata preparate, de cumparat- si sunt foarte bune-cu nuca, branza sarata sisau dulce, mar, etc. Pe cele sarate le ung cu ou si presar cascaval ras, pe cele dulci cu lapte batut cu zahar-si gata! Nu mai trebuiesc decat coapte...
Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Asa mi se pare mereu si mie, ce a facut altul arata mai bine. La urma urmei, gustul conteaza! Prezentarea are si ea meritul ei bineinteles(nu vreau sa supar pe nimeni).
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009
Sunt foare bune.Si eu fac reteta asta. Ale voastre sunt foarte aratoase si sigur mai bune. Mereu ce vezi in alta parte e mai bun.
Nadia , 27 august 2009
Va multumesc tuturor pentru aprecieri!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Sunt tare gustoase,iar acest aluat ti se topeste in gura...Imi pare rau ca nu am avut cu ce sa le fotografiez cand le-am pregatit sa-ti trimit o poza...Multumesc pentru reteta...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009
Arata bine si pateurile Nadiei, dar si ale lui Sidy.
carisma , 21 august 2009
E super reteta eu am facut mai demult dar acum cand am vazut mi-am amintit e simplu de retinut cantitatile sunt identice si am facut si eu .E foarte bune si merita incercat .Temperatura trebuie sa fie mare ca sa iasa bine. Felicitari pt reteta.
Sidy (Chef de cuisine) , 21 august 2009
Nadia minunata reteta ta !!! O fac si eu destul de des cu branza sarata si cu marar verde....Imi lasa gura apa...Bravo !