autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Patlican Musakka

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, 2 cepe mici, 2 rosii, 2 lingurite bulion, 2 lingurite sare, 1/4 lingurita piper, 1/2 cana apa, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii. Se scot din tigaie, pastrind uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiul ramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasindu-se timp de 8 -10 minute. Se adauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute. Se adauga apa, amestecind bine. Se lasa amestecul pina fierbe, dupa care se rastoarna peste vinete. Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel. Se serveste ferbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Patlican Musakka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Ardei si dovlecei umpluti- Deliciile verii !!

Ardeii se spala, se curata de cotoare. Dovleceii se spala se curata, se taie in doua daca sunt mai

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Racituri de pui

Racituri de pui

Carnea se spala, se pune intr-o oala impreuna cu zarzavatul, peste care punem apa rece , atat cat

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Eu sparg si cateva oua inainte sa dau la cuptor. Are aspect si gust

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 50 g ulei de masline
  • 250 gr carne tocata
  • 2 cepe mici
  • 2 rosii
  • 2 lingurite bulion
  • 2 lingurite sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana apa
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu sparg si cateva oua inainte sa dau la cuptor. Are aspect si gust

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Friptura de porc cu mustar si spanac