autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Patlican Musakka

   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg vinete, 50 g ulei de masline, 250 gr carne tocata, 2 cepe mici, 2 rosii, 2 lingurite bulion, 2 lingurite sare, 1/4 lingurita piper, 1/2 cana apa, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii. Se scot din tigaie, pastrind uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiul ramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasindu-se timp de 8 -10 minute. Se adauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute. Se adauga apa, amestecind bine. Se lasa amestecul pina fierbe, dupa care se rastoarna peste vinete. Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel. Se serveste ferbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Patlican Musakka" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

1. Se curata ardeii, se spala si li se scot cotoarele; 2. Se pune carnea tocata de porc si vita

21 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu ciolan crud

Varza calita cu ciolan crud

Puneti carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic cu capac, aproximativ o

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    Eu sparg si cateva oua inainte sa dau la cuptor. Are aspect si gust

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 50 g ulei de masline
  • 250 gr carne tocata
  • 2 cepe mici
  • 2 rosii
  • 2 lingurite bulion
  • 2 lingurite sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 cana apa
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu sparg si cateva oua inainte sa dau la cuptor. Are aspect si gust

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de pui cu ciuperci si cu cartofi noi