autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pepene rosu in saramura

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
un borcan de 5 l., , 1 pepene mare, cimbru,, usturoi,, o radacina de hrean,, tulpini/tije de marar uscat (cu flori),, sare ,, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) dc sunt pepenasi mici ii lasam intregi.
Asezam feliile sau pepenasii in borcan
Printre straturi sau pepenasi punem : cimbru, catei de usturoi curatati, radacina de hrean curatata si taiata in lungime, mararul
Deasupra punem mai multe tije/tulpini de marar sau chiar crengute de visin ca sa le tina sub apa.
Pregatim saramura rece clasica : 1 l de apa cu 1 lingura de sare groasa
Turnam saramura ( pt un borcan de 5 l e nevoie de 3-4 l de lichid) cit sa acopere pepenii.
Legam borcanul cu celofan si dam la rece.

O sa fermenteze putin deci atentie ca poate sa murdareasca.... sa iasa lichid de sub celofan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene rosu in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Visine la borcan

Visine la borcan

Se spala, se scoate samburele si se amesteca.Se lasa de azi pe maine apoi se pune in borcane.

7 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi.

4 voturi    7 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • un borcan de 5 l.
  • 1 pepene mare
  • cimbru,
  • usturoi,
  • o radacina de hrean,
  • tulpini/tije de marar uscat (cu flori),
  • sare ,
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Pasta de mere