Pepene rosu in saramura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un borcan de 5 l.
  • 1 pepene mare
  • cimbru,
  • usturoi,
  • o radacina de hrean,
  • tulpini/tije de marar uscat (cu flori),
  • sare ,
  • apa

Mod de preparare

Se spala pepenele si dc e mare se taie in 4 si apoi felii ( sa rezulte felii subturi din sferturi) dc sunt pepenasi mici ii lasam intregi.

Asezam feliile sau pepenasii in borcan

Printre straturi sau pepenasi punem : cimbru, catei de usturoi curatati, radacina de hrean curatata si taiata in lungime, mararul

Deasupra punem mai multe tije/tulpini de marar sau chiar crengute de visin ca sa le tina sub apa.

Pregatim saramura rece clasica : 1 l de apa cu 1 lingura de sare groasa

Turnam saramura ( pt un borcan de 5 l e nevoie de 3-4 l de lichid) cit sa acopere pepenii.

Legam borcanul cu celofan si dam la rece.

O sa fermenteze putin deci atentie ca poate sa murdareasca.... sa iasa lichid de sub celofan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise