autor:

nicerose

» » Mancaruri cu carne

Perisoare cu sos de rosii(Kofta Karahi)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
Pentru perisoare:, , 1/2 kg carne tocata (eu folosesc de vita), 1 ceapa tocata marunt, 1 lingurita pasta de usturoi, 1 lingurita pasta de ghimbir, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita boia iute, 2 ardei iuti verzi tocati, 1/2 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente), 1 lingura faina de naut (se pune pe foc faina in tigaie fara ulei si se "prajeste" pana ce devine maronie deschis), 1 albus de ou(eu pun oul intreg), coriandru verde, , Pentru sos:, , 1 ceapa medie tocata, 1 lingurita pasta de usturoi, 1 lingurita pasta de ghimbir, 250 g rosii tocate(eu pun o conserva de rosii cuburi), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita ardei iute rosu, 3-4 ardei iute verde(sau dupa gust), 1/4 cana ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru perisoare,se formeaza perisoarele si se lasa deoparte.

Pentru sos:

Se incalzeste uleiul,se prajeste ceapa pentru 2 minute,se adauga usturoiul ,ghimbirul si rosiile.Se prajesc bine pana ce se inmoaie rosiile si se formeaza un sos.Se adauga sarea,ardeiul iute rosu si perisoarele.Se amesteca o data usor,se acopera si se lasa pe foc foarte mic cam 30 de minute,sau pana ce perisoarele sunt facute.Eu mai adaug si putina apa daca sosul nu este indeajuns.

Trebuie ca uleiul sa iasa la suprafata.

Se pune ardeiul iute verde cand este gata.

Se poate servi cu lipie libaneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii(Kofta Karahi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Carnea tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou,

18 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Perisoare de manzat cu sos de rosii

Perisoare de manzat cu sos de rosii

Curatati si spalati ceapa si morcovul. Spalati orezul si lasati-l la inmuiat in putina apa. Tocati

11 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Foarte gustoase! Eu le dau la cuptor , pun si un cartof taiat felii si le servesc cu garnitura de orez.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Imi place cum suna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • 1/2 kg carne tocata (eu folosesc de vita)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 lingurita pasta de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ghimbir
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 ardei iuti verzi tocati
  • 1/2 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente)
  • 1 lingura faina de naut (se pune pe foc faina in tigaie fara ulei si se "prajeste" pana ce devine maronie deschis)
  • 1 albus de ou(eu pun oul intreg)
  • coriandru verde
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa medie tocata
  • 1 lingurita pasta de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ghimbir
  • 250 g rosii tocate(eu pun o conserva de rosii cuburi)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita ardei iute rosu
  • 3-4 ardei iute verde(sau dupa gust)
  • 1/4 cana ulei

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte gustoase! Eu le dau la cuptor , pun si un cartof taiat felii si le servesc cu garnitura de orez.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
O altfel de ...Budinca de cartofi pregatita la Philips Multicooker