autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste alb cu sos de ceapa si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g, , sare, , piper negru, , zeama unei lamai., Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 2 catei de usturoi presati,, 8 linguri ulei de masline, , zeama unei jumatati de lamai mari,, sare,, piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste intr-o tigaie mare si se acopera cu apa sarata. Se adauga zeama de lamaie si piper dupa gust si se pune pe foc pana ce dau in clocot. Se stinge focul si se lasa pestele sa stea acoperit - cu un capac sau cu o folie de aluminiu - circa 10-12 minute, pana ce se patrunde si poate fi strapuns usor cu furculita.
Se scot fileurile, pe rand, cu o lingura pentru spuma si se zvanta - cu multa atentie - cu hartie absorbanta. Se aseaza pe un platou si se tin circa 2 ore la rece. Se amesteca ingredientele pentru sos si se tine si sosul - acoperit - la rece, pana ce se serveste.
Se toarna putin sos peste fileurile reci si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Spaghetti cu peste

Spaghetti cu peste

Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
dorada la gratar pe pat de cus-cus

dorada la gratar pe pat de cus-cus

doarada se curata ,se spala se condimenteaza si se unge cu ulei..se frige pe grilul incins intr-un

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cp Pc , 21 noiembrie 2015

    great stuff

  • Fara foto

    Cristian Nicolae , 24 septembrie 2013

    mm

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g
  • sare
  • piper negru
  • zeama unei lamai.
  • Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama unei jumatati de lamai mari,
  • sare,
  • piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de peste