autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste alb cu sos de ceapa si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g, , sare, , piper negru, , zeama unei lamai., Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 2 catei de usturoi presati,, 8 linguri ulei de masline, , zeama unei jumatati de lamai mari,, sare,, piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste intr-o tigaie mare si se acopera cu apa sarata. Se adauga zeama de lamaie si piper dupa gust si se pune pe foc pana ce dau in clocot. Se stinge focul si se lasa pestele sa stea acoperit - cu un capac sau cu o folie de aluminiu - circa 10-12 minute, pana ce se patrunde si poate fi strapuns usor cu furculita.
Se scot fileurile, pe rand, cu o lingura pentru spuma si se zvanta - cu multa atentie - cu hartie absorbanta. Se aseaza pe un platou si se tin circa 2 ore la rece. Se amesteca ingredientele pentru sos si se tine si sosul - acoperit - la rece, pana ce se serveste.
Se toarna putin sos peste fileurile reci si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatal prajit cu mujdei de usturoi

Ceatalul ademeneste si innebuneste toti turistii vara pe litoral cu mirosul si gustul lui unic... Este

8 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci si stafide

Pangasius cu ciuperci si stafide

Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cp Pc , 21 noiembrie 2015

    great stuff

  • Fara foto

    Cristian Nicolae , 24 septembrie 2013

    mm

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g
  • sare
  • piper negru
  • zeama unei lamai.
  • Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama unei jumatati de lamai mari,
  • sare,
  • piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu suc de portocale la cuptor(Salmão c/laranja no forno)