autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste alb cu sos de ceapa si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g, , sare, , piper negru, , zeama unei lamai., Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 2 catei de usturoi presati,, 8 linguri ulei de masline, , zeama unei jumatati de lamai mari,, sare,, piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste intr-o tigaie mare si se acopera cu apa sarata. Se adauga zeama de lamaie si piper dupa gust si se pune pe foc pana ce dau in clocot. Se stinge focul si se lasa pestele sa stea acoperit - cu un capac sau cu o folie de aluminiu - circa 10-12 minute, pana ce se patrunde si poate fi strapuns usor cu furculita.
Se scot fileurile, pe rand, cu o lingura pentru spuma si se zvanta - cu multa atentie - cu hartie absorbanta. Se aseaza pe un platou si se tin circa 2 ore la rece. Se amesteca ingredientele pentru sos si se tine si sosul - acoperit - la rece, pana ce se serveste.
Se toarna putin sos peste fileurile reci si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Rulouri din File de Pangasius

Rulouri din File de Pangasius

Se pun cartofii la fiert, se toaca ciupercile si morcovii bare foarte subtiri, aceste legume, precum

11 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cp Pc , 21 noiembrie 2015

    great stuff

  • Fara foto

    Cristian Nicolae , 24 septembrie 2013

    mm

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g
  • sare
  • piper negru
  • zeama unei lamai.
  • Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama unei jumatati de lamai mari,
  • sare,
  • piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Chiftelute de stiuca cu surimi si alge marine