autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste alb cu sos de ceapa si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g, , sare, , piper negru, , zeama unei lamai., Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 2 catei de usturoi presati,, 8 linguri ulei de masline, , zeama unei jumatati de lamai mari,, sare,, piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste intr-o tigaie mare si se acopera cu apa sarata. Se adauga zeama de lamaie si piper dupa gust si se pune pe foc pana ce dau in clocot. Se stinge focul si se lasa pestele sa stea acoperit - cu un capac sau cu o folie de aluminiu - circa 10-12 minute, pana ce se patrunde si poate fi strapuns usor cu furculita.
Se scot fileurile, pe rand, cu o lingura pentru spuma si se zvanta - cu multa atentie - cu hartie absorbanta. Se aseaza pe un platou si se tin circa 2 ore la rece. Se amesteca ingredientele pentru sos si se tine si sosul - acoperit - la rece, pana ce se serveste.
Se toarna putin sos peste fileurile reci si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Peste la tava cu vin alb

Peste la tava cu vin alb

Cureti pestele de solzi, cap, maruntaie,coada si aripioare;il speli bine atit la exterior, cit si

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cp Pc , 21 noiembrie 2015

    great stuff

  • Fara foto

    Cristian Nicolae , 24 septembrie 2013

    mm

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g
  • sare
  • piper negru
  • zeama unei lamai.
  • Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama unei jumatati de lamai mari,
  • sare,
  • piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
dorada la gratar pe pat de cus-cus