autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Peste alb cu sos de ceapa si usturoi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g, , sare, , piper negru, , zeama unei lamai., Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata, , 4 linguri patrunjel verde tocat, , 2 catei de usturoi presati,, 8 linguri ulei de masline, , zeama unei jumatati de lamai mari,, sare,, piper negru.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun fileurile de peste intr-o tigaie mare si se acopera cu apa sarata. Se adauga zeama de lamaie si piper dupa gust si se pune pe foc pana ce dau in clocot. Se stinge focul si se lasa pestele sa stea acoperit - cu un capac sau cu o folie de aluminiu - circa 10-12 minute, pana ce se patrunde si poate fi strapuns usor cu furculita.
Se scot fileurile, pe rand, cu o lingura pentru spuma si se zvanta - cu multa atentie - cu hartie absorbanta. Se aseaza pe un platou si se tin circa 2 ore la rece. Se amesteca ingredientele pentru sos si se tine si sosul - acoperit - la rece, pana ce se serveste.
Se toarna putin sos peste fileurile reci si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Avat cu rosii

Avat cu rosii

Se curata avatul si se tund aripioarele si coada cu foarfeca de bucatarie, se taie in doua jumatati

11 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salau bonne femme

Salau bonne femme

Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi

16 voturi    5 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cp Pc , 21 noiembrie 2015

    great stuff

  • Fara foto

    Cristian Nicolae , 24 septembrie 2013

    mm

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fileuri de peste alb (cod sau salau) a 175-225 g
  • sare
  • piper negru
  • zeama unei lamai.
  • Pentru sos: 4 linguri ceapa verde tocata
  • 4 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 catei de usturoi presati,
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama unei jumatati de lamai mari,
  • sare,
  • piper negru.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufle de spanac